pastrav/ Peste

Pastrav la cuptor. In sos aromat

Stiti genul ala de mancare pe care il faci si pana nu termini tot din oala nu te lasi? Cam asa s-a intamplat si cu acest pastrav la cuptor. A iesit atat de bun incat am regretat ca nu am avut mai mult. Dar o sa stim data viitoare sa ne aprovizionam corespunzator!

Sosul este incredibil! Imaginati-va ca aveti un colt de pita proaspata si incingeti in sosul acela fierbinte, aromat cu usturoi si vin si patrunjel. Si vai de mine! Explozie pe cerul gurii! Nici nu am simtit nevoia unei garnituri alaturi, dar daca doriti, puneti langa pastrav legume la grill sau legume trase in unt.

Am luat doi pastravi si i-am filetat eu, dar daca gasiti direct file-uri este si mai bine. Macar scapati de mizeria din bucatarie. Hmm, eu inca nu am reusit sa filetez un peste fara sa fac un deranj incredibil. Poate imi spuneti voi secretul 😛

Nu va mai retin, mai jos va invit sa vedeti reteta de pastrav la cuptor, in sos aromat foc!

pastrav la cuptor in sos aromat corina ureche (3)

Ingrediente pastrav la cuptor

  • 4 bucati pastrav file
  • 50 ml de vin alb
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 5-6 fire de patrunjel proaspat tocat marunt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare si piper
  • 3 linguri ulei de masline

Totul se intampla destul de simplu, daca nu chiar foarte simplu.

Pornim cuptorul la 180 grade (sau temperatura pe care o folositi in mod normal) si pregatim o tava.

Condimentam fileurile, pe partea fara piele, cu sare si piper.

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si prajim pestele 1-2 minute, pe fiecare parte. Bineinteles, inainte de toate tamponam pestele usor cu un servetel de bucatarie.

Scoatem fileurile din tigaie si le asezam in tava pregatita. Daca aveti filueri marisoare, asa cum am avut eu, va recomand sa lucrati cu grija. Atat la intorsul lor in tigaie, cat si la transferatul in tava. Era cat pe ce sa fac un talmes-balmes, adica o tocanita trista dintr-un pastrav distrus.

In tigaia in care s-au prajit fileurile adaugam resul ingredientelor: vinul, usturoiul, zeama de lamaie, patrunjelul, sare si piper. Amestecam si lasam sa fiarba vreo 4-5 minute.

Turnam sosul in tava peste fileuri si dam tava la cuptor pentru 10 minute.

Si pastravul in sos aromat este gata! Il mancam alaturi de ce dorim noi 🙂

Pofta buna!

pastrav la cuptor in sos aromat corina ureche (5)

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply