din camara/ menta/ pesmet aromat

Pesmet aromat si zahar verde-de avut la indemana

Buna ziua, dragii mei.
Trebuie sa recunosc ca uneori imi plac „scurtaturile” in bucatarie si imi place sa am la indemana tot felul de ingrdiente secrete. Gen pesmetul si zaharul de azi. Sau zarzavatul pus pe iarna pentru ciorbe. Sau dovlecelul razuit si pus la congelator pe care il adaug in salata de vinete. Genul acesta de „scurtaturi” plus multe altele, care sunt convinsa ca se regasesc in camarile sau congelatoarele multor doamne si domnisoare care din cand in cand isi mai pun si sortul de bucatarie.
Ideea celor doua minunate de mai jos am preluat-o de la Jamie (a lui Oliver, desigur) si sunt mega incantata de usurinta cu care pot scoate o mancare din anonimat cu ajutorul lor.
Pe scurt, treaba sta in felul urmator:
1. Pesmetul aromat nu e altceva decat cojile feliilor de paine din care am facut crutoane. Dupa ce le-am taiat le-am uscat si pe ele in cuptor, apoi le-am macinat alaturi de cateva crutoane aromate. Crutoanele le-am aromat cu ulei de masline, sare si piper, usturoi si oregano. Insa puteti folosi ingrediente pe gustul vostru. Doar sa nu aruncati cojile, uitati ce utile sunt.
Pesmetul se poate presara peste salate sau paste (am atasat o poza mai jos cu pastele mele cu sos de rosii si ciuperci si pesmet aromat). O sa va lingeti fiecare degetel, va asigur.
2. Zaharul verde este zahar rasnit impreuna cu menta proaspata. La 150 g zahar (alb sau brun) am folosit 3 linguri de menta proaspata. Am rasnit pana cand menta a fost maruntita de tot, apoi zaharul l-am intins intr-o tava si l-am lasat sa se usuce pana a doua zi. A doua zi am zdrobit bulgarasii formati si am  pus zaharul in borcan si….si gata. Atat.
Zaharul verde il puteti presara peste inghetate si deserturi sau puteti sa il folositit la ornatul diferitelor dulciuri. Si bineinteles, la mojito 🙂
Si la limonade.
 Atat pentru azi! Va las in compania pozelor mele aromate 🙂
Nu ezitati sa-mi dati de stire daca incercati minunatiile.
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply