Pe cat este de apreciata de unii si dispretuita de altii, caserola de serviciu face parte din viata noastra, fie ca ne place sau nu. De ce spun dispretuita? Pentru ca multa lume se plange de lipsa timpului atunci cand vine vorba de a pregati ceva pentru a doua zi.
Ei bine, daca faceti parte din aceasta categorie, ati nimerit la marele fix aici! Vreau sa va arat cat de simplu si rapid poti incropi ceva gustos. Bine, un drum tot este nevoie sa faceti pentru a va procura cele necesare.
Cele doua idei se invart in jurul pieptului de porc rulat pe care il gasiti gata copt sau il puteti face chiar voi acasa. Bineinteles ca in al doilea caz nu mai vorbim de simplu si rapid, lucrurile se complica. Si de ce sa ne complicam aceasta viata deja complicata?
-
Despre acest piept de porc am mai scris si in trecut, puteti sa cititi articolul AICI.
Cum alte introduceri nu isi mai au sensul, haideti sa vedem combinatiile la care m-am gandit eu.
Prima varianta de caserola are, pe langa celebrul piept de porc rulat, o garnitura de ciuperci cu cous cous. Si putina salata (care foarte rar lipseste din caserolele noastre). Ciupercile acestea se pregatesc atat de repede de nu va vine sa credeti.
Aveti nevoie de:
- 500g ciuperci champignon
- 1 ceasca de cafea cu cous cous
- 1 lingura ulei de masline
- cateva fire de patrunjel proaspat
- sare si piper
Puneti la fiert o craticioara cu apa (300 ml).
Taiati ciupercile in 2 sau 4, in functie de dimensiunea lor.
Intr-o tigaie turnati putin ulei de masline si caliti ciupercile 2-3 minute la foc iute.
Adaugati cous cous-ul peste ciuperci. Adaugati putina sare si putin piper.
Turnati apa fierbinte (care trebuie sa treaca putin peste cous cous) si asezati un capac deasupra.
Lasati totul acoperit 5-7 minute.
Ridicati capacul, amestecati cu o lingura si adaugati patrunjel tocat marunt.
In caserola voastra draga asezati frumusel ciuperci, salata de care va place si piept de porc rulat. Cate felii doriti. 🙂
Cea de a doua varianta este un sandvis care ne-a uimit prin simplitatea lui. Chifla proaspata, felii de piept de porc si conopida in sos de mustar si parmezan.
Cum chifla si carnea le-am cumparat, haideti sa va spune cum am facut conopida respectiva.
Am folosit
- 300 g conopida
- 3 linguri iaurt cremos
- 1 lingurita mustar
- 40 g parmezan razuit
- Cateva fire de marar proaspat tocate marunt
Conopida am spalat-o si am maruntit-o din cutit.
Intr-un bol am pus iaurtul, mustarul, parmezanul si mararul. Am amestecat si am adaugat conopida maruntita. Am amestecat din nou. Atat! Si da, conopida este cruda. Si este mi-nu-na-ta!
De aici totul a fost simplu. Am taiat chifla si am umplut-o cu sosul de conopia si felii de carne. In caserola, alaturi de sandvis am pus si o rosie carnoasa si dulce.
Acestea sunt cele doua variante de caserole cu piept de porc rulat. Tare sper sa va placa si sa le incercati. Daca aveti si voi idei nastrusnice in legatura cu pieptul de porc rulat, nu ezitati sa imi dati de veste!
Pana data viitoare, spor in toate si pofta mare!