Desert/ Prajitura

Prajitura cu merisoare

prajitura cu merisoare
Vine toamna, bine-mi pare si poftiti la merisoare! Adevarul e ca nu imi pare chiar asa de bine ca vine toamna si deja batai din picioare sa vina vara. Vara cea faina si calduroasa, cu soare, cu mare, cu cirese, cu plimbat descult in iarba, dar cred ca stiti despre ce vorbesc.
Pana una alta sa ne vedem de drum si sa ne indulcim cu ceva. Azi avem o prajitura cu merisoare cu inspiratie de aici. Este prima data cand pregatesc dulciuri cu merisoare proaspete si asta pentru ca am primit de la Adelina, prietena mea, o caserola cu minunatii rosii de la munte, de la Belis (multumim, Ade :*). Sunt dulci-acrisoare, iar prajitura a iesit delicioasa.
  • Daca nu aveti la indemana merisoare puteti pregati prajitura cu afine, mure, visine. Cred ca merge cu orice fruct, pana la urma.

Ingrediente Prajitura cu merisoare

pentru umplutura:
 -225 g merisoare proaspete
-3 linguri apa
-2 linguri indulcitor (sau 130 g zahar)
pentru aluat:
-270 g faina
-20 g faina de malai
-225 g unt nesarat
-un varf de cutit sare
-2 linguri indulcitor (sau 70 g zahar brun)
-esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura cu merisoare

Pentru inceput porniti cuptorul la 190 de grade. Daca nu puteti regla temperatura cuptorului preincalziti-l la temperatura la care coaceti de obicei prajiturile.
Intra-o craticioara puneti merisoarele, indulcitorul sau zaharul si apa si puneti-le la fiert. Din momentul in care incep sa fiarba le tineti pe foc in jur de 5 minute, apoi dati deoparte sa se raceasca si pregatiti aluatul.
Pentru acesta amestecati intr-un bol cele doua feluri de faina si sarea. Spumati untul cu ajutorul mixerului cca 1 minut, apoi adaugati indulcitoul si esenta de vanilie. Adaugati treptat faina si omogenizati aluatul folosindu-va de maini.
Intr-o tava (de 25×25 am avut eu) asezati hartie de copt. Din aluatul obtinut rupeti o bucata (cat luati cu o mana) si tineti-o deoparte. Restul de aluat il intindeti in tava. Am intins fara sucitor, cu ajutorul degetelor. Peste aluat se toarna merisoarele, iar deasupra lor se faramiteaza aluatul retinut deoparte.
Se da tava la cuptor pentru cca 30 de minute sau pana cand se rumeneste.
Prajitura se portioneaza (cat este calda) in cate bucati doriti.
Optional puteti sa pudrati si zahar pe deasupra.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Angelica
    septembrie 25, 2013 at 5:42 pm

    Ce deliciosenie ai tu aici draga mea!!!
    Arata superb!
    Prinde un pup de la mine!

  • Reply
    kadiavsd.com
    septembrie 25, 2013 at 5:42 pm

    Ce bine arata! Imi plac foarte mult merisoarele, mi se par foarte decorative, dar pana acum n-am incercat sa fac o prajitura numai cu ele, ci mai degraba in combinatie cu alte fructe de padure. Imi place reteta ta!

  • Reply
    Laura M
    septembrie 25, 2013 at 5:42 pm

    Arata superb! Vreau si eu o felie 😀

  • Reply
    Paula Gafitescu
    septembrie 25, 2013 at 5:42 pm

    Arata grozav Corina draga, ce culori…si cred ca ce aroma!! Pupici

  • Reply
    M. Angi S.
    septembrie 25, 2013 at 5:42 pm

    Un deliciu!!! Am sa incerc si eu reteta.

  • Leave a Reply