Desert/ Prajitura

Prajitura cu rubarba

Am facut zilele astea prima prajitura cu rubarba. De fapt, ca sa o zic pe cea dreapta, este pentru prima data cand mananc rubarba.

Am citit de nenumarate ori despre ea, am vazut-o de atatea ori in magazine si aprozare, dar nu am facut cunostinta oficial. Gustul ei m-a suprins complet in cel mai bun mod posibil.

Este dulce-acrisor si are ceva aparte. Nu as putea zice ce anume, dar rubarba are ceva special. Si tot in ceva special s-a transformat si prajitura mea frumoasa. Atat de special ca s-a terminat in cateva minute dupa ce s-a racit!

Reteta este simpla de tot. Am facut un blat simplu, o baza pe care o folosesc de ceva timp pentru prajiturile cu fructe, in care am adaugat rubarba taiata cubulete. Ceva simplu, de facut in tihna si cu voie buna!

prajitura cu rubarba (3)

Ingrediente Prajitura cu rubarba

  • 140 g zahar
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 150 g rubarba taiata cubulete (2 tije)
  • zahar pudra (pentru finisat)

prajitura cu rubarba (7) prajitura cu rubarba (6)

Mod de preparare Prajitura cu rubarba

Porneste cuptorul la foc moderat si pregateste o tava pentru copt. Eu am folosit un vas de yena, dar daca folosesti o tava clasica pune in ea hartie de copt.

Pune untul si zaharul intr-un bol si mixeaza-le pana cand ai o crema fina si zaharul este dizolvat. Daca ai mixer cu bol e chiar floare la ureche! In schimb, daca ai mixer de mana, asa ca mine, inarmeaza-te cu putina rabdare. Dar crede-ma ca merita!

Adauga in crema de unt un ou si mixeaza. Apoi adauga-l pe al doilea si mixeaza din nou.

Amesteca intr-un castron faina cu praful de copt si sarea.

Adauga in crema de unt jumatate din cantitatea de faina. Amesteca.

Adauga laptele, mixeaza pana cand compozitia e omogena, apoi adauga si restul de faina si mixeaza bine.

Adauga in blat cubuletele de rubarba. Amesteca 🙂

Toarna aluatul in vasul pregatit si da-l la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Scoate prajitura din cuptor, lasa-o sa se raceasca complet, apoi pudreaza-o cu zahar.

Pofta buna!

prajitura cu rubarba (5)

prajitura cu rubarba (4)

prajitura cu rubarba (2)

prajitura cu rubarba (1)

PrintFriendly and PDF

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply