de post/ mere/ nuca/ Prajitura

Prajitura de post (cu mere si nuca)

In urma cu ceva timp am ochit o prajitura de-a Laurei (multumesc pentru reteta),  ideala pentru perioada de post. Am inlocuit fulgii de cocos cu miez de nuca deoarece noi nu suntem prieteni foarte buni cu acestia si am adaugat cacao, ingredient care ne place mult de tot. Puteti servi prajitura la cafea, mi se pare delicioasa in combinatie cu aroma cafelei. Atat de mult imi place incat ma gandesc sa pun data viitoare cafea in blat.

Ingrediente

-280 g faina (folosesc faina Slabesti mancand-cernuta)
-150 g zahar brun
-100 ml ulei
-250 ml apa calduta
-3 mere
-60 g miez nuca+60 g miez macinat
-2 lingurite cacao
-1/2 plic praf de copt
-1 lingurita scortisoara
-un varf cutit de sare
-zahar pudra pentru servire
Intr-un vas se amesteca bine zaharul, apa calduta si uleiul, apoi se adauga treptat faina amesecata cu sarea si praful de copt, apoi se adauga si nuca macinata. Cand amestecul este omogen se adauga miezul de nuca tocat grosier, scortisoara, cacaua si merele curatate si feliate subtirel. Amestecul se toarna intr-o forma care a fost unsa cu ulei si pe urma tapetata cu faina si se da la cuptor pentru cca 40 de minute.
Se scoate prajitura si se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Daca faceti testul cu scobitoarea sa nu va speriati daca nu iese perfect curata. Prajitura ramane usor umeda de la mere.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    TeoBucatar
    decembrie 3, 2013 at 1:15 pm

    O fi ea de post dar arata grozav!

  • Leave a Reply