cafea/ ciocolata/ nuca/ Prajitura

Prajitura Felii de ciocolata

Primul dulce din acest an este o ea. O prajitura fina fina ce se topeste in gura, pur si simplu.
Dupa cum se poate vedea din retetarul meu, nu prea fac prajituri deoarece nu suntem prea mari amatori de asa ceva. Insa nu vom refuza niciodata o prajitura cu ciocolata si nuca.
Reteta o am de la mama mea si o recomand cu mare drag.

Ingrediente si mod de preparare

Blat
-4 albusuri
-200 g zahar
-250 g nuca macinata
-2 linguri pesmet

Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga nuca si pesmetul. Compozitia se toarna in tava cu hartie de copt si se coace la foc mediu.

Crema

-100 ml de cafea foare concentrata
-200 g zahar
-2 linguri cacao
-un zahar vanilinat
-4 galbenusuri
-un pachet de unt

Cafea cu zaharul, cacaua si zaharul vanilinat se pun intr-un vas pe aragaz si se prepara un sirop gros. Il lasam la racit, iar apoi adaugam galbenusurile omogenizand compozitia. Separat se freaca untul pana cand devine spuma si si incorporeaza la crema.

Crema obtinuta se intinde peste blat si se rade ciocolata alba si/sau neagra.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Sara & Miki
    ianuarie 2, 2012 at 12:23 pm

    Anul 2012 cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi. Pup!

  • Reply
    Corina Ureche
    ianuarie 2, 2012 at 12:24 pm

    La multi ani, pupiciii

  • Reply
    Anamaria V
    ianuarie 2, 2012 at 1:09 pm

    Arata delicios, Cori! 🙂

  • Reply
    Corina Ureche
    ianuarie 2, 2012 at 1:09 pm

    Multumesc Ana

  • Reply
    Dana Cristea
    ianuarie 2, 2012 at 1:10 pm

    Tare bine arata!!! La multi ani!!! Te pup

  • Reply
    Corina Ureche
    ianuarie 2, 2012 at 1:10 pm

    Dana multumesc si la multi ani!

  • Reply
    Mitinita
    ianuarie 4, 2012 at 4:08 am

    Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!

  • Reply
    Irris
    ianuarie 5, 2012 at 8:27 am

    Azi o fac,cred ca o sa fie nemaipomenita 🙂
    La multi ani si cat mai multe retete inspirate :*

  • Leave a Reply