gutui/ Mancaruri/ Pui

Pui cu gutui

Chiar daca nu suntem in sezonul gutuiolor, inca se mai gasesc in supermarketuri. Asa ca am profitat de delicioasele fructe si le-am gatit alaturi de un pui de casa. Puteti pregati puiul acesta si acum de sarbatori, fiind o mancare destul de usurica.



Ingrediente
-un pui intreg (nici prea mare, nici prea mic)
-2 gutui
-o ceapa alba
-2 linguri sos de rosii
-4 linguri de ulei de masline
-condimente: rozmarin, busuioc, boia dulce, sare si piper
-cateva bucatele de unt
Puiul se curate si se spala bine, apoi se sterge usor cu un prosop de bucatarie. Gutuile se spala si se feliaza in bucati de 2-3 cm grosime, ceapa se curate si se taie grosier. Intr-un bol se pun feliile de gutui, ceapa si sosul de rosii si se amesteca. Se umple puiul cu merele si ceapa.
Intr-un bol se amesteca uleiul de masline cu condimentele. Se maseaza puiul cu acest amestec , avand grija sa ajunga pe toata suprafata lui. Se leaga cu ata pulpele puiului, iar pe deasupra se pun din loc in loc bucatele de unt.
Se da puiul la cuptor (preincalzit) si se lasa pana cand este rumen si rozaliu.
Se serveste alaturi de cartofi, orez, salate.


Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply