Pui

Pui cu orez la cuptor

sau mancarea lenesului pentru ca nu presupune nici un efort considerabil.

Avem nevoie de:

-carne de pui (eu am avut un pui de casa si am folosit pulpele)
-2 pahare de orez (pahar a 200 ml)
-o ceapa
-un ardei rosu
-4 cani supa de pui
-patrunjel
-o ceasca bulion sau sos de rosii
sare, piper si boia

Am luat grasimea de pe pulpe si am facut din ea putina supa. E de preferat sa folosim supa de pui la aceasta mancare deoarece asa va iesi mult mai gustoasa. Daca nu aveti si nici nu vreti sa faceti puteti sa folositi apa, insa puiul meu fiind de casa am putut sa fac foarte usor supa din grasimea lui.
Orezul l-am spalat bine (in vreo 2 ape) si l-am amestecat cu ardeiul taiat feliute si ceapa taiata marunt si am condimentat cu sare, piper si boia. Am pus orezul intr-o tava si deasupra am pus carnea de pui. Am turnat supa si bulionul si am presarat patrunjel.
Am dat vasul la cuptor la 170 de grade pana cand orezul a fost fiert si carnea patrunsa.
Usor nu?


Pofta buna!

P.S. Din 2 cani de orez iese o cantitate suficienta de mancare pentru 4 persoane. Reduceti din orez daca doriti sa gatiti doar pentru 2 persoane sau doar pentru ziua respectiva.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Dana Cristea
    decembrie 13, 2011 at 12:54 pm

    foarte bun!!!

  • Reply
    Emily
    decembrie 13, 2011 at 7:24 pm

    delicios! :*

  • Reply
    Corina
    decembrie 16, 2011 at 9:37 am

    Dana multumesc frumos, a iesit intradevar bun de tot!

  • Reply
    Corina
    decembrie 16, 2011 at 9:38 am

    Multumesc Emily

  • Leave a Reply