Pui

Pui la cuptor (pe doza de bere)

O reteta faina de tot, usor de facut, insa o reteta care iti testeaza destul de bine nervii deoarece are nevoie de ceva timp sa stea in cuptor, iar mirosul ce-l raspandeste…va spun, testeaza bine nervii 😛
Asadar puiul la cuptor…idee preluata de aici. Cu multumiri!

Am folosit
una bucata pui zdravan (de casa, de la parintii mei)
cateva fire de patrunjel si cimbru
rozmarin
o doza de bere
sare
piper
boia
ulei de masline

Pregatim puiul, adica il imbaiem bine de tot si il ungem peste tot cu un amestec de ulei de masline, sare, piper si boia…si orice altceva ce va trece prin minte…apoi ici-colo pe sub piele ii aplicam niste cimbru si rozmarin.
Taiem capacul dozei de bere, jumatate se toarna in pahar inspre pofta bucatarului/bucataresei, iar cealalta jumatate ramane inspre pofta puiului. Punem in doza firele de patrunjel si 2-3 fire de cimbru si pozitionam bine doza in pui, sau puiul pe doza 🙂
Dam la cuptor minunea pentru vreo 1h 30 minute la 180 de grade (depinde de cuptor, de marimea puiului).
Am servit alaturi de amestec mexican si va spun drept ca a fost o cina foarte gustoasa!

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply