Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor este ideea perfecta pentru o cina gustoasa si rapida: totul este gata in 30 de minute. In plus, este o mancare pe care o puteti lua lejer cu voi la pachet pentru pranzul de la birou.
Stiti zilele alea in care nu ai chef de nimic sau nu ai timp de nimic? Exact pentru zilele acelea e reteta asta. Pui totul intr-o tava si dai la cuptor. Si daca tot faci asta, pui la fiert si un orez sau niste noddles si gata, ai cina sau pranzul gata.
Desigur, ingredientele nu se vor pregati singure, insa vorbim doar despre a taia niste legume si un piept de pui, chiar nu e greu. Iar sosul dulce-picant se pregateste în maximum 5 minute.
Ingrediente Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor
- 1 piept de pui dezosat
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa rosie mare
- 1 capatana broccoli
- 50 ml sos de soia
- 2 linguri miere
- 60 ml sos sweet chili
- 1 bucatica de 5-6 cm ghimbir proaspat
- 4 catei mari de usturoi
- sare si piper dupa gust
- susan alb (optional)
- patrunjel/coriandru
Porneste cuptorul la 200°C si pregateste o tava cu hartie de copt. Eu am folosit tava mare a cuptorului.
Amesteca intr-o craticioara sosul de soia, mierea, sosul sweet chili, usturoiul maruntit si ghimbirul dat pe razatoare.
Pune totul pe foc mediu si lasa sa fiarba 3-4 minute, pana se ingroasa putin, amestecand de 2-3 ori.
*Daca nu aveti sos sweet chili, puneti in plus o lingura de miere si adaugati fulgi de chili in functie de cat va place de picant.
Opreste focul si pregateste celelate ingrediente:
- taie ardeii bastonase;
- taie ceapa julien sau cuburi mai mari, cum doresti;
- spala capatana de broccoli si rupe-o in buchetele (eu puteam sa las bucatile mai mari, asadar iti recomand sa nu le rupi prea mici);
- taie pieptul de pui in cubulete de o imbucatura.
Pune legumele si puiul in tava pregatita, adauga putina sare si piper apoi toarna sosul pregatit anterior. Amesteca totul cu mainile sau cu doua spatule, apoi presara putin susan alb.
Da tava la cuptor pentru 20 de minute. Nu, nu este nevoie de mai mult timp chiar daca avem si carne, de aceea o taiem cuburi mici. Vrem sa avem la final bucatele de pui suculent, nu de dorim carne uscata.
Dupa coacere adauga sare daca mai este nevoie si verdeata proaspata tocata marunt.
Pofta buna!