Pui

Pulpe de pui glazurate cu miere, mustar si usturoi

Pulpe de pui glazurate cu miere, mustar si usturoi. Suna apetisant doar la simpla citire, nu-i asa? Atunci inchipuiti-va ce explozie de arome va fi la fiecare bucatica. Si pana la mancat, sa vedeti si ce mirosuri irezistibile vor fi in bucatarie!

Ideea minunatelor pulpite am luat-o de pe eternul Pinterest. Cum am vazut-o am si pus-o in practica, mi s-a parut ca asa ceva nu se rateaza. Bine am facut! Ne-am lins efectiv degetele.

Pulpele pregatite in acest mod pot sta la loc de cinste pe o masa festiva, dar si pe o masa banala, de marti seara, sa zicem. Am pregatit langa ele cartofi, dar la fel de bine merge fasolea verde, ciupercile sau morcovii sote, dovlecei la gratar, ba chiar si o salata cu toate verdeturile din gredinuta.

P.S. Vezi si reteta de pulpe de pui pane la cuptor – AICI

Pulpe de pui glazurate cu miere, mustar si usturoi

Ingrediente Pulpe de pui glazurate cu miere, mustar si usturoi

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei de usturoi pisat
  • 4-5 linguri de ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • ½ lingurita praf de usturoi
  • patrunjel tocat marunt

Mod de preparare Pulpe de pui glazurate cu miere, mustar si usturoi

Pornim cuptorul la 180 grade si pregatim o tava pentru copt.

Spalam pulpele de pui si le tamponam cu un servetel absorbant.

Intr-un bol amestecam sare, piperul si praful de usturoi. Condimentam pulpele cu acest amestec pe ambele parti.

Turnam uleiul intr-o tigaie si prajim pulpele pana se rumenesc. Pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie.

In tigaie punem mierea, mustarul si usuroiul. Fierbem 1 minut, amestecand.

In tava de copt pregatita asezam pulpele de pui si turnam sosul din tigaie pe deasupra.

Dam tava la cuptor pentru maximum 25-30 de minute, pana cand carnea este bine patrunsa.

La final presaram patrunjel tocat marunt.

Daca vreti si voi sa mancati pulpele de pui cu cartofi, asa ca noi, treaba este foarte simpla. Puneti in tava pregatita cartofi taiati cubulete, ii condimentati cu putina sare si piper, apoi asezati deasupra lor pulpele. Turnati amestecul de miere si mustar si dati la cuptor.

Vor iesi deliciosi si cartofii!

Pulpe de pui glazurate cu miere, mustar si usturoi

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Dana
    noiembrie 28, 2017 at 6:11 pm

    Arata foarte bine si stiu din surse sigure ca sunt delicioase 🙂

  • Leave a Reply