LURPAK

Rulada cu crema de nuca si unt

Rulada cu crema de nuca si unt inchide, cel putin pe moment, seria retetelor de sarbatoare inspirate de LURPAK. Sper din inima ca v-am inspirat si pe voi si ca cel putin o parte dintre retele pe care vi le-am pregatit se vor regasi pe mesele voastre de sarbatoare.

Rulada aceasta este minunata si tare tare m-as bucura sa aud ca ati incercat-o. Veti vedea ca se pregateste foarte simplu. In plus, puteti sa va jucati cu ea dupa cum va dicteaza pofta si inima. Alegeti umpluturi speciale, glazurati-o cu ciocolata sau caramel sarat, cum va place voua mai mult!

#CraciunulmeritaLurpak, asa ca va reamintesc retetele pregatite in aceasta frumoasa campanie, pe langa frumoasa rulada:

Daca vreti sa vedeti si mai multe idei apetisante, urmariti pe Facebook si instagram postarile cu #CraciunulmeritaLurpak.

Va pup pe toti!

Rulada cu crema de nuca si unt

 

Ingrediente Rulada cu crema de nuca si unt

Pentru blat

  • 4 oua
  • 60 g faina
  • 20 g cacao
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 80 g zahar

Pentru umplutura

  • 150 g miez de nuca macinat
  • 60 g zahar
  • 120 ml lapte
  • 80 g unt nesarat LURPAK (la temperatura camerei)
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie

Mod de preparare Rulada cu crema de nuca si unt

  • Pregateste o tava cu dimensiunile 35×30 cm. Eu am folosit tava cuptorului. Daca folosesti o tava mai mica blatul va iesi mai gros.
  • Porneste cuptorul la 180 grade C si pune hartie de copt in tava.
  • Pregateste un prosop curat, suficient de mare pentru a rula aluatul.

Pentru blat separa galbenusurile de albusuri.

Peste galbenusuri adauga jumatate din cantitatea de zahar si mixeaza-le pana cresc in volum si zaharul este dizolvat.

Mixeaza albusurile pana obtii o spuma ferma, apoi adauga zaharul ramas. Mixeaza in continuare pana cand spuma este bine intarita.

Adauga galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizeaza compozitia, amestecand incet.

Cerne intr-un bol faina si cacaua, amesteca-le si adauga compozitia lingura cu lingura peste albusuri si galbenusuri.

Toarna aluatul in tava, niveleaza-l cu o spatula si da tava la cuptor pentru 10 minute.

Scoate blatul copt din cuptor si rastoarna-l cu fata in jos pe prosopul pregatit.

Da la o parte hartia de copt (cu grija) si ruleaza blatul in prosop.

Lasa rulada deoparte pana se raceste complet.

Pentru umplutura pune intr-o cratita laptele, zaharul si vanilia.

Pune cratita pe foc si cand incepe sa fiarba adauga nuca macinata. Amesteca si lasa sa fiarta 1-2 minute. Trage cratita deoparte si lasa sa se raceasca compozitia la temperatura camerei.

Pune untul intr-un castron si mixeaza-l 1-2 minute. Adauga in 3 transe crema de nuci si mixeaza pana cand ai o crema bine omogenizata.

Desfa blatul din prosop, intinde crema peste el, apoi ruleaza-l presand incet.

Da rulada la frigider cat sa se intareasca putin crema, apoi pudreaza-o cu zahar.

Pofta buna!

rulada cu crema de nucca si unt (5)

Rulada cu crema de nuca si unt

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply