Rulada cu zmeura, blat de cacao si crema cu mascarpone si Nutella, nu doar o simpla rulada cu zmeura. Reteta-i una simpla, asa cum v-am obisnuit. Avem un blat care se face un-doi, iar pentru crema trebuie doar sa pocnesti din degete.
Am pregatit rulada cu zmeura in mai, de aniversarea lui Petru si a avut un succes grozav. Mi s-a tot cerut reteta asa ca m-am hotarit sa o refac si sa o public si pe blog. Pam-pam!
Inainte de alte detalii logistice si reteta vreau sa va mai spun ca este nevoie doar de o imbucatura din rulada asta si veti fi cuceriti definitiv. Atat!
Crema de mascarpone si Nutella este cea mai simpla crema care poate fi pregatita in casa. O puteti folosi la foarte multe deserturi: torturi, deserturi la pahar, rulade, biscuiti cu crema etc.
Bineinteles, se poate folosi si o alta crema de alune sau ciocolata, decizia va apartine. Mie Nutella mi se pare cea mai gustoasa din toate care exista pe piata. Daca doriti, o puteti pregati si in casa si asa controlati si cantitatea de zahar. Pe internet gasiti o multime de retete pentru Nutella de casa.
Puteti sa folositi si alte fructe sau puteti folosi o combinatie de fructe. Afine cu zmeura, visine si cirese sau ce va place voua mai mult.
Ca decor am ales o simpla pudrare cu zahar, insa puteti sa o imbracati in crema. Trebuie doar sa pregatiti putin mai multa crema, o imbracati frumusel si o ornati cu boabe de zmeura, frunzulite de menta sau ciocolata razuita/fulgi de ciocolata.
Ingrediente Rulada cu zmeura
Pentru blat
- 4 oua
- 60 g faina
- 20 g cacao
- semintele de la 1/2 pastaie de vanilie sau extract de vanilie
- 80 g zahar
Pentru umplutura
- 250 g mascarpone
- 200 g Nutella
- 200 g zmeura
Mod de preparare Rulada cu zmeura
- Pregateste o tava cu dimensiunile 35×30 cm. Eu am folosit tava cuptorului. Daca folosesti o tava mai mica blatul va iesi mai gros.
- Porneste cuptorul la 180oC si pune hartie de copt in tava.
- Pregateste un prosop curat, suficient de mare pentru a rula aluatul.
Pentru blat separa galbenusurile de albusuri.
Peste galbenusuri adauga jumatate din cantitatea de zahar si mixeaza-le pana cresc in volum si zaharul este dizolvat.
Mixeaza albusurile pana obtii o spuma ferma, apoi adauga zaharul ramas. Mixeaza in continuare pana cand spuma este bine intarita. Adauga galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizeaza compozitia, amestecand incet.
Cerne intr-un bol faina si cacaua, amesteca-le si adauga compozitia lingura cu lingura peste albusuri si galbenusuri.
Toarna aluatul in tava, niveleaza-l cu o spatula si da tava la cuptor pentru 10 minute. Scoate blatul copt din cuptor si rastoarna-l cu fata in jos pe prosopul pregatit. Da la o parte hartia de copt (cu grija) si ruleaza blatul in prosop. Lasa rulada deoparte pana se raceste complet.
Pentru umplutura mixeaza intr-un bol Nutella si mascarpone. Atat! 🙂
Desfa blatul din prosop, intinde crema peste el, pune din loc in loc zmeura, apoi ruleaza-l presand incet.
Da rulada la frigider cat sa se intareasca putin crema, apoi pudreaza-o cu zahar.
Pofta buna!