Desert

Salam de biscuiti, nuci si stafide

Nu sunt prea multe cuvinte de spus despre salam. Adica sintagma salam de biscuiti spune totul: copilarie, bunica, mama, amintiri frumoase…
Mama ne facea doar cu biscuiti, asa simplu, fara prea multe complicaciuni, insa cu mana pe inima pot sa zic ca era cel mai bun! Pot sa-l fac si refac in fiecare zi caci gustul acela nu il voi atinge niciodata. 
Un desert placut la pupila, dar mai ales la papila gustativa!

Ingrediente:

-biscuiti (cca 300 de grame)
-nuci, stafide;
-esenta de cafea/rom (2-3 lingurite);
-o jumatate de pachet de unt;
-150 de ml de lapte;
-cacao pudra;
-3 linguri de zahar.

Biscuitii i-am zbrobit intr-un bol si i-am amestecat cu nuci zdrobite (nu macinate) si stafide. Eu am pus stafidele deshidratate, insa daca doriti le puteti tine in putina apa caldura si putina esenta de cafea/rom.
Intr-o craticioara am fiert laptele cu zaharul, am adaugat cacao (am luat de pe foc) si untul pe care l-am lasat sa se topeasca.
Treptat am incorporat sosul la amestecul de biscuiti.
Am tapetat o bucata de folie cu cacao si am pus comopozitia obtinuta, apoi am rulat si am obtinut „salamul” (apasam pe cat posibil sa iasa aerul).
Se lasa la frigider; eu am lasat 4 ore. Si acesta este rezultatul!
Delicios!


Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply