ciocolata/ Nestle Dessert Noir/ nuca/ portocale/ scortisoara

Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja de portocala.

Salam de ciocolata – un desert care te va surprinde! Are miez de nuca, coaja de portocala, amaretti si ciocolata fina. Ce zici, nu-i asa ca suna bine?

Dar inainte de reteta, bine v-am gasit in nou an! Va doresc un an nou cat se poate de fericit, plin de realizari si sanatos. Dar cel mai si cel mai mult va urez sa fiti increzatori in voi, sa va iubiti mai mult, sa profitati de oportunitatile din jurul vostru, sa iertati si sa fiti recunoscatori pentru micile minuni din viata voastra.

Inainte de a trece la reteta de astazi, prima din noul an, vreau sa va multumesc din toata inima pentru sprijinul pe care mi l-ati oferit in anul ce a trecut, prin simplul fapt ca ati fost aici cu mine, m-ati urmarit, incurajat si criticat. Sper ca si in acest an, sa gasiti aici inspiratie pentru bucurii in farfurii.

Si acum, sa trecem la reteta noastra!

Nu eram eu daca in prima postare din an nu veneam cu ceva care sa contina ciocolata. Stiti cat de mult ne place ciocolata, mie si lui Petru, nu mai are sens sa scriu asta. Practic mancam ciocolata cu ciocolata si nu ne saturam 🙂

Minunea vine ca raspuns provocarii lansate de Teo si Nestle, aceea de a pregati un super desert cu ciocolata, scortisoara, coaja de portocala si nuci. Nici n-am stat pe ganduri si am cam stiut din prima ce voi pregati.

Adevarul e ca la cum mi se invart mie deserturile ciocolatoase prin cap nici nu se putea altfel. Tot invartindu-se, beculetul s-a aprins la salamul de ciocolata, o idee pe care am vazut-o in urma cu ceva vreme la Nigella.

Chiar daca numele desertului va duce cu gandul la salamul de biscuiti, uitati total de acesta. N-au nici o legatura unul cu celalalt. Batonul acesta ciocolatos are o consistenta ferma si crocanta si cred, sincer, ca e cel mai bun desert cu ciocolata facut de mine.

Am zis asta de mai multe ori, dar de data asta cred ca am atins adevarul.

Ciocolata Nestle Dessert Noir mi s-a parut perfecta pentru tipul acesta de dulce. Se rupe cu usurinta si se topeste usor chiar si fara baie de aburi. Mereu am asa un mic stres ca nu cumva sa se taie ciocolata cand o topesc direct pe flacara aragazului, si am martori ca mi s-a intamplat de nenumarate ori, insa nu a fost cazul celei de fata.

Si mi-a placut super mult faptul ca si-a pastrat consistenta si dupa ce a inceput sa se racoreasca.

No bun, hai ca nu va mai tin in priza! Sper sa va placa reteta mea si poate o incercati cat mai repejor.

Enjoy!

salam de ciocolata (3)

salam de ciocolata (5)

Ingrediente Salam de ciocolata

  • 250 g ciocolata Nestle Dessert Noir
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 150 g zahar
  • 150 g amaretti
  • 100 g miez de nuca prajit
  • coaja razuita de la o portocala mare
  • ½ lingurita scortisoara
  • 2 linguri rom/amaretto
  • zahar pudra (pentru pudrat la final)

Ingrediente salam de ciocolata (1)

Preparare salam de ciocolata

  1. Miezul de nuca prajit se marunteste folosind un cutit, iar ameretti se zdrobesc (se pun biscuitii intr-o punga rezistenta si se zdrobesc cu sucitorul) si se tin deoparte.
  2. Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o craticioara si se topeste la foc mic, apoi se lasa sa se racoreasca.
  3. Untul moale si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand zaharul este dizolvat si se obtine o spuma.
  4. Peste spuma de unt se toarna ciocolata topita si se amesteca compozitia.
  5. Se adauga romul, scortisoara, coaja de portocala, miezul de nuca si ameretii zdrobiti. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena, asemanatoare cu a salamului de biscuiti. Compozitia se imparte in doua.
  6. Se pregatesc doua bucati de folie alimentara si in mijlocul fiecareia se pune compozitia obtinuta mai sus. Se ruleaza doua batoane si se leaga la capete. Batoanele se dau la frigider minim 2 ore.
  7. Se scot batoanele din frigider, se scot din folie si se pudreaza cu zahar pe toata suprafata, iar optional se pot lega batoanele cu sfoara (pentru un aspect tres chic)..
  8. Batoanele se feliaza cu usurinta dupa ce au stat la temperatura camerei minim 15-20 de minute.

Pofta buna!

preparare salam de ciocolata (3)  preparare salam de ciocolata (4)

preparare salam de ciocolata (5)  preparare salam de ciocolata (6)

preparare salam de ciocolata (7)  pudrare cu zahar salam de ciocolata

salam de ciocolata (1)

salam de ciocolata (2)

salam de ciocolata (7)

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    dia
    ianuarie 2, 2016 at 3:44 pm

    ce fain ti-a iesit! si sunt convinsa ca ciocolata e deosebita, o s-o caut si eu!

    • Reply
      Corina
      ianuarie 3, 2016 at 6:19 pm

      Multumesc Dia, a fost foarte bun si apreciat de cei are l-au gustat. Te pup :*

  • Reply
    Claudia
    ianuarie 11, 2016 at 7:38 am

    Salam de biscuiti cu ciocolata inca nu am incercat sa fac dar m-ai convins tu acum sa trec la fapte 🙂
    Pare prea bun si prea frumoase sunt pozele 😉

    • Reply
      Corina
      ianuarie 12, 2016 at 9:06 am

      Claudia, cu drag ti-l recomand, e foarte foarte bun. Te pup :*

    Leave a Reply