Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
salata

Salata calda de dovlecei

written by Corina Ureche iulie 2, 2012
Salata calda de dovlecei

Salata calda de dovlecei, ardei, ceapa verde si carnaciori. Sau orice alt ingredient preferat de voi, de exemplu rondele de vinete, conopida sau ciuperci.

Eu zic ca e perfecta pentru o cina de vara, e calduta si usoara si se prepara si repede, in aproximativ 20 de minute e gata! Doar imaginati-va ca ajungeti acasa de la serviciu si nu aveti nimic de mancare pregatit. O salata ca aceasta va poate scoate lejer din impas.

Chiar daca i-am zis salata calda, sa stiti ca este excelenta si rece. O putem pregati in varianta calda in sezoanele racoroase, iar vara ne putem bucura de ea rece, pentru ca are un efect racoritor. Sper sa va placa si voua si sa o incercati!

salata calda de dovlecei

Ingrediente Salata calda de dovlecei

  • un dovlecel
  • un ardei gras rosu si unul galben
  • 2 fire de ceapa verde
  • cativa carnaciori picanti
  • sare si piper
  • putin ulei de masline

Mod de preparare Salata calda de dovlecei

Dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se lasa la scurs intr-o sita. Ardei se taie fasii, iar ceapa se taie in 2-3 pe lungime (se pastreaza partea verde care nu se va praji). Se prajesc legumele in tigaie tip grill sau gratarul uns cu putin ulei (desi daca aveti o tigaie buna s-ar putea sa nu fie nevoie de ulei deloc).

Carnaciorii se cresteaza din loc in loc si se prajesc si ei 1-2 minute, cat sa se rumeneasca putin.

Intr-un vas asezati toate ingredientele pregatite si condimentati cu sare si piper dupa gust, iar cand serviti, serviti cu putin ulei de masline pe deasupra. Taiati marunt cozile de la ceapa verde si presarati-le pe deasupra. Si gata!

Pofta buna!

  • Eu am folosit carnaciori picanti, insa se potrivesc si cei obisnuiti.
  • Daca doriti o varianta vegetariana, renuntati la carnaciori. Salata va fi la fel de buna.
  • Pentru o varianta mai consistenta, serviti salata calda de dovlecei impreuna cu paine prajita sau chiar crutoane.

salata calda de dovlecei salata calda de dovlecei

Print Friendly, PDF & Email
dovlecelsalata
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Salata de sunca cu telina
next post
Dovlecei umpluti (reteta dietetica)

You may also like

Budinca de chia cu lapte de cocos si...

octombrie 24, 2018

Spaghetti cu spanac si piept de pui

iunie 3, 2015

Budinca de tapioca si lapte de cocos

septembrie 23, 2015

Prajitura cu zmeura si frisca

iunie 7, 2018

Compot de prune

august 31, 2010

Curry de pui cu legume

august 17, 2010

Supa gulas la ThermoCook

februarie 2, 2016

Tarta sarata cu mazare si ciuperci

februarie 3, 2012

Prajitura Durere

martie 31, 2018

Toate drumurile duc la Roma (part II)-Despre inghetata

ianuarie 17, 2012

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

  • Salata de naut cu telemea de capra

  • Supa crema de ciuperci

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (12) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (33) retete simple si usoare (35) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (16) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top