Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
MancaruriMic dejun

Sandvis cu oua jumari si salam

written by Corina Ureche august 31, 2015
Sandvis cu oua jumari si salam

Daca aveti pofta de un sandvis zdravan si bun inseamna ca nu ati deschis intamplator aceasta pagina. Asa ca va propun un sandvis cu oua jumari si salam, asezate frumusel in painici focaccia.

Focaccia este una dintre painile noastre preferate. Nici nu va pot spune cat de des o pregatesc acasa, in toate conditiile posibile. Unoeri ii pun si umplutura, dar de cele mai multe ori o pregatesc fara.

Cum Teo are un concurs simpatic pe blog, am decis sa inscriu si sandvisul meu, poate-poate castiga si el ceva. Oricum, sandvisul este invingator pentru noi. Ne-a placut foarte foarte mult si chiar ne-a surpins. N-am mai pus niciodata oua jumari sau omleta intr-un sandvis, dar credeti-ma ca merge de minune.

Din cantitatile pentru painicile focaccia ies 8 bucati. In cazul in care nu doriti sa pregatiti atatea sandvisuri, sa nu va faceti probleme ca raman painici. Nu, nu! Sunt atat de gustoase si o sa va prinda bine mai tarziu sau a doua zi.

Noi am pregatit 4 sandvisuri. Pentru ouale jumari am folosit 5 oua, pe care le-am batut cu sare, piper si 1 lingura de lapte. Am prajit ouale intr-o tigaie bine incinsa si am amestecat des in ele. Ce voiam eu sa va zic, e sa calculati cantitatea de oua in fucntie de cate sandvisuri doriti sa pregatiti.

Nu ma mai lungesc si va las cu reteta de sandvis cu oua jumari si salam. Sper sa va placa si voua si sa il incercati cat mai curand!

Ingrediente Sandvis cu oua jumari si salam

  • Painici focaccia
  • Salam Sinaia Cris-Tim
  • Oua jumari
  • Branza de burduf sau branza telemea
  • Rosii
  • Salata verde
  • Sare si piper

Ingrediente pentru painicile focaccia

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 ml apa calduta

In plus

  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • cimbru uscat

Pentru aluatul de mini-focaccia se amesteca intr-un bol faina, sarea si zaharul. Se adauga drojdia, uleiul si apa calduta si se framanta aluatul pana cand se dezlipeste de pe maini. Aluatul se lasa la dospit in jur de o ora.

Dupa ce a dospit si si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 8 parti egale. Fiecare bucata de aluat se modeleaza intr-o forma lunguiata, dar nu foarte subtire, apoi se aseaza intr-o tava de copt. Se pune un prospop peste painici si se mai lasa la dospit circa o ora.

Dupa o ora se fac mici gropite in fiecare painica cu ajutorul degetelor, se picura putin ulei de masline, apoi se presara sare si cimbru uscat.

Tava se da la copt la foc moderat pentru 40-45 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Fiecare mini-focaccia se taie pe lung in doua, se pun frunze de salata verde, oua jumari, salam Sinaia, branza si rosii.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
aluatfocacciagustari saratemaslineomletasandvis
1 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Taitei cu smantana si mazare
next post
Salata Niçoise

You may also like

Cartofi acordeon

noiembrie 29, 2009

Dovlecel pane

ianuarie 13, 2010

Galbiori cu smantana si busuioc

august 2, 2014

Friptura de iepure

iunie 23, 2014

Cartofi noi cu bacon la cuptor

iunie 6, 2017

Salata de vinete cu ardei copti

noiembrie 16, 2018

Pulpe de pui cu miere si busuioc

noiembrie 20, 2009

Paine umpluta cu masline si rosii

octombrie 16, 2012

Ficat de pui (cu usturoi) in unt

februarie 24, 2014

Friptura de porc cu gutui si morcovi la...

ianuarie 18, 2017

1 comment

Simona septembrie 15, 2015 - 9:49 am

Apetisant arata!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Briose cu lamaie si nuca de cocos

  • Creveti cu usturoi si vin

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (13) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (34) retete simple si usoare (37) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (17) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top