focaccia/ gustari sarate/ sandwich

Sandwich-ul de sambata asta

Daca aveti pofta de un sandwich zdravan si bun inseamna ca nu ati deschis intamplator aceasta postare. Noi de asta am avut nevoie in acest sfarsit de saptamana. 
Am facut mini-focaccia si le-am umplut cu ce am avut mai bun prin frigider. Ca si umpluturi puteti folosi absolut orice va pofteste inima, puteti personaliza sandwich-ul astfel incat sa fie pe placul tuturor, de la unul rustic, asa cum este al meu, la unul cat de poate de rafinat.
Iar cum Teo are un concurs simpatic pe blog, am sa-l trimit acusica spre ea.
Sa ne fie de bine tuturor!
sandwich
sandwich

 Ingrediente
          Painici focaccia
          Salam Sinaia Cris-Tim
          Omleta
          Branza de burduf
          Rosii
          Salata verde
          Sare si piper
Ingrediente pentru painicile focaccia
-500 g faina
-7 g drojdie
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-4 linguri ulei de masline

 

-300 ml apa calduta
*extra:
– ulei de masline
– sare grunjoasa
– cimbru uscat
Pentru aluat se amesteca intr-un bol faina, sarea si zaharul. Se adauga drojdia, uleiul si apa calduta si se framanta aluatul pana cand se dezlipeste de pe maini. Aluatul se lasa la dospit cca o ora.
Dupa ce a dospit si si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 8 parti egale. Intr-o tava de copt se pune hartie de copt si fiecare bucata de aluat se modeleaza intr-o forma lunguiata, dar nu foarte subtire. Se pune un prospop peste painici si se mai lasa la dospit cca o ora.
Dupa o ora,  se fac mici gropite in fiecare painica cu ajutorul degetelor, se stropeste cu ulei de masline, se presara sare si se presara cimbru uscat.
Tava se da la copt la foc moderat pentru cca 40-45 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
Fiecare mini-focaccia se taie pe lung in doua, se pun frunze de salata verde, omleta, salam Sinaia, branza si rosii. Se condimenteaza cu sare si piper.
Pofta buna!

 

sandwich
sandwich
sandwich
sandwich
sandwich
sandwich
sandwich
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Simona
    septembrie 15, 2015 at 9:49 am

    Apetisant arata!

  • Leave a Reply