Pui

Snitele de pui la cuptor

Snitele de pui la cuptor – Snitele bune, fara batai de cap. Vezi mai jos o reteta simpla de tot!

Probabil ai mai citit aici pe blog ca noi nu prea mancam prajeli. Eu am o problema cu colesterolul, iar Petru cu stomacul, asa ca facem sa fie bine pentru amandoi. Ne-am obisnuit rapid cu snitelele ori chiftelele la cuptor, cu ciorbele fara rantasuri si legume calite sau cu alte preparate pe care le pregateam in baie de ulei.

Coptul snitelelor sau chitfelelor la cuptor are si alte beneficii, pe langa cel legat de sanatatea noastra. Pentru mine cel mai mare beneficiu este faptul ca nu fac sfara in casa, mirosul acela care iti intra in adancul porilor, adancul dulapurilor si poate si in casa vecinilor.

Mirosul acela din cauza caruia cum ai terminat tura de snitele trebuie musai sa sari sub dus si sa-ti samponezi parul de 3 ori!

Si sa nu mai vorbim de cantitatea de ulei folosita. De fapt, hai sa vorbim! Daca le prajeam in tigaie trebuia sa schimb uleiul macar de 2 ori. Apoi pune uleiul in sticla, (Doamne fereste sa il arunci la chiuveta sau vas de toaleta!), pune cativa stropi si pe langa sticla, sterge sticla, sterge mobila ori chiuveta … Cred ca stii despre ce vorbesc, nu-i asa?

In fine, mai bine revenim la minunile de snitele de astazi. Snitele de pui la cuptor, mai exact!

snitele de pui la cuptor

Ingrediente snitele de pui la cuptor

  • 1 piept de pui zdravan si generos, adica mare
  • 40 g parmesan razuit
  • 4 linguri pesmet
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • sare, piper, oregano (sau alta planta aromatica)
  • ulei de masline

Pornesti cuptorul la temperatura pe care o folosesti in mod normal pentru copt si pui hartie de copt intr-o tava.

Feliezi pieptul de pui si bati fiecare bucata de carne cu ciocanelul.

  • Cand bati carnea, pune feliile intre doua folii de plastic. La final, fundul de lemn va fi curat.

Pe fiecare bucata de carne ciocanita presara sare, piper si oregano.

Pregatesti 3 farfurii:

  • in prima bati ouale cu furculita impreuna cu putina sare;
  • in a doua pui faina;
  • in a treia amesteci parmezanul cu pesmetul.

Treci fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet.

Asezi snitelele in tava pregatita si deasupra lor picuri putin ulei de masline.

  • ! Iti recomand sa pui uleiul intr-un flacon cu pompita. Este mult mai usor sa gestionezi cantitatea de ulei in acest fel. 1-2 fasuri de ulei sunt suficiente pentru fiecare bucata de carne. !

Pui tava la cuptor pentru 15 minute, apoi intorci snitelele, mai picuri sau pulverizezi ulei de masline si le mai lasi 5-10 minute la cuptor (sau pana cand sunt rumene). Si gata!

  • In functie de cuptorul vostru adaptati timpul de coacere. Eu le coc la 180 grade si am cuptor electric Zanussi, iar dupa 20 de minute snitelele sunt rumene, asa ca in poze.  
  • Puteti folosi reteta si pentru carne de porc ori vita.
  • Langa snitele am facut un sos de usturoi: 2 catei de usturoi pisati ii frecati bine bine cu putina sare. Adaugati, una cate una, 3 linguri de ulei de masline, amestecati, apoi adaugati iaurt. Cat doriti! Condimentati cu sare si piper si adaugati si marar sau patrunjel tocat.

Pofta buna!snitele de pui la cuptor

snitele de pui la cuptor

snitele de pui la cuptor

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Roxana
    decembrie 8, 2016 at 6:11 pm

    Multumesc pt reteta si eu urasc prajelile si mirosul si evit snitelelw cat pot, dar fiul si sotul meu nu prea sunt se acoed 🙂 asa ca voi incerca reteta.

    • Reply
      Corina
      decembrie 9, 2016 at 11:12 am

      Cu mare drag, sa va fie de bine!

    Leave a Reply