cimbru/ Peste/ portocale/ somon

Somon la cuptor cu portocale

Stiti deja cat de mult iubesc somonul. L-as putea manca oricum, oricat si oriunde, iar preferatul meu este de departe cel la gratar/grill. Varianta aceasta am pregatit-o pentru Provocarea secreta, gazduita in aceasta luna de Diana. Reteta am luat-o pe de blogul Gabrielei si o puteti gasi aici.
Mi-a placut somonul in aceasta combinatie, este usor dulceag si placut aromat de la cimbru.

Ingrediente
-2 rondele de somon (sau file)
-zeama si putina pulpa de la o portocala mica
-3 linguri de vin alb
-cimbru uscat
-sare si piper
Pestele se spala si se tamponeaza usor cu un prosop de hartie, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-o tava. Optional puteti unge aceasta tava cu putin unt sau ulei. Zeama portocalei se amesteca cu vinul si se toarna peste peste, apoi se presara putin cimbru pe deasupra. Se da tava la cuptor cca 20 de minute la foc moderat. Nu uitati sa preincalziti cuptorul!
Somonul cu portocale se serveste cald alaturi de salata sau garnitura preferata.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    februarie 27, 2013 at 1:08 pm

    O reteta grozava! Pupici!

  • Reply
    Gabriela
    februarie 28, 2013 at 7:58 pm

    Ce frumos ti-a iesit! Ma bucur mult ca ti-a placut:)

  • Leave a Reply