Peste/ rozmarin/ somon

Somon la gratar

Ma bucur enorm cand prietenii imi cer sfaturi despre cum se gatesc anumite feluri de mancare sau ma intreaba pur si simplu ce sa faca cu o bucata de peste sau cu un ingredient. Cu drag le raspund din experienta mea si din ceea ce am ajuns sa cunosc gatind in tot timpul acesta. Nu sunt eu expert, dar pana acuma nu a aruncat nimeni cu rosii dupa mine 🙂
Azi raspund la intrebarea: cum facem un gratar bun de somon? In primul rand cat mai simplu si cat mai rapid. Somonul nu are nevoie de prea mult timp in tigaie, 3-4 minute ii sunt suficiente. Mie imi place mult rozmarinul in aceasta ecuatie, insa daca nu va place nu trebuie sa il folositi.
Ingrediente Somon la gratar
-2 rondele de somon
-1/2 limeta
-2-3 stropi de ulei (nu e nevoie de mai mult)
-rozmarin
-sare si piper
Mod de preparare Somon la gratar
Pestele se spala si se tamponeaza cu un prosop din hartie.
Se presara sare si piper.
Se incinge gratarul (eu am folosit o tigaie grill) si se stropeste cu ulei.
Se asaza pestele in tigaie, se presara deasupra rozmarin si se stoarce putin suc de limeta.
Se prajeste circa 2 minute, apoi se intoarce pe cealalta parte, se stoarce suc de limeta si se lasa tot in jur de 2 minute. Se scoate cu grija pe farfurie si se serveste alaturi de salate sau garnitura preferata.
Noua ne place sa il mancam cu salata cu rosii sau cartofi la cuptor.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    februarie 18, 2013 at 6:40 pm

    Corina,daca vrei sa facem schimb de link-ri anunta-ma!Pupici!

  • Reply
    TeoBucatar
    februarie 18, 2013 at 6:40 pm

    Ador pestele asta! Uite ce frumos arata!

  • Reply
    Corina Ureche
    februarie 18, 2013 at 6:41 pm

    Ma bucur ca iti place, este si preferatul nostru. Esti deja in lista mea! 🙂

  • Reply
    Mihaela Mihalache
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    arata demential 🙂

  • Reply
    Dohotariu-Avram Alina
    februarie 21, 2013 at 5:01 pm

    Și eu ador somonul, nu cred că este un pește mai bun ca acesta!

  • Leave a Reply