bere/ Peste

Stiuca la cuptor

N-am gatit niciodata stiuca, ba mai mult nici nu am mancat pana acum. Dar uite ca m-am trezit cu doua bucati de animale in casa, de la bunul prieten Ovidiu, care dupa o vacanta pescuitoare in Delta s-a ales cu minunatul peste. Si apuca-te pe cautat retete! Mi-a atras atentia stiuca asta imbatata, sa-i zicem, iar pana la urma modalitatea de a pregati pestele a fost una excelenta, mesenii declarandu-se incantati.Stiuca e un peste ca nicialtul si aici ma refer la consistenta lui, iar cei care au consumat stiu la ce ma refer. Mi se pare ca este cel mai satios peste pe care l-am mancat, sau cel putin in ceea ce ma priveste, de fiecare data cand mananc peste mi-e foame si mai trebuie sa mananc ceva. Cu stiuca nu s-a intamplat la fel. Este mult mai consistent, iar berea i-a dat o aroma deosebita, usor amaruie, dar si dulceaga
Ingrediente
          2 stiuci ( mai micute)
          300 ml bere neagra
          2 cepe rosii
          Sare si piper
          Putin ulei de masline
Stiucile cu curata foarte bine si se spala, apoi se taie in bucati de cca 2-3 cm grosime, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa se taie julien si se pune intr-o tava termorezistenta, se aseaza bucatile de peste peste ceapa si se toarna berea printre bucati. Tava se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand lichidul se evapora si ramane un sos mai consistent, iar pestele se rumeneste usor pe deasupra.
Pestele se serveste cu sos sau mujdei de usturoi alaturi de salate sau garnitura preferata. Noi ne-am destrabalat alaturi de cartofi nature si conopida cu brocolli la cuptor.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Rita Oarga
    decembrie 18, 2012 at 5:21 pm

    Eu am mancat stiuca prinsa de mine, dar l-am preparat doar la tigaie. Pacat ca n-am avut reteta ta la indemana!
    Corina draga, te poftesc in casuta mea sa-ti ridici premiul The Versatile Blogger pe care ti-l inmanez virtual cu tot dragul. Te pup si sa ai o saptamana frumoasa!

  • Reply
    Simona
    decembrie 18, 2012 at 5:21 pm

    Trebuie incercata reteta neaparat!!

  • Reply
    Paula Gafitescu
    decembrie 18, 2012 at 5:21 pm

    Eu n-am mancat stiuca…nu stiu cum este, dar arata tare bine, si reteta gatita suna foarte delicios. Mai ai, ca vin la tine la masa? 🙂

  • Reply
    Timea
    decembrie 18, 2012 at 5:21 pm

    Ce bine arata!

  • Reply
    Corina Ureche
    decembrie 18, 2012 at 5:53 pm

    Paula, nu mai este…dar mai facem 🙂

  • Leave a Reply