Edge Academy/ Edge Gourmet

Summer cooking – partea a II-a

Sambata trecuta a avut loc a doua parte a cursului de cooking organizat de Edge Academy (si daca nu ati citit ce s-a intamplat la prima parte, o puteti face repejor aici). Ati putea zice ca zic prea de bine, insa m-am simtit la fel de bine ca si la prima intalnire, poate si mai bine pentru ca deja imi cunosteam colegii si spatiul de lucru. Recunosc ca meniul propus de chef Nicolae Craciun (un om cu multa rabdare, cum rar mi-a fost dat sa intalnesc) m-a scos destul de mult din zona mea de confort. Dar iesitul din zona confortabila inseamna evolutie, iar eu sunt mandra ca am facut un pas in afara cercului. Sa va explic.
Am avut un meniu cu preparate pe baza de peste si scoici. Hai ca pestele se mai zbate prin ceva apa din zona, dar hăpt in dealul Clujului numa moluste nu cresc. Ce vreau sa spun cu asta? Am stat deoparte mereu de fructele de mare tocmai pentru ca nu am stiut cum se le gatesc corect (si nici nu aveam de unde sa stiu). Carnea de peste, si stiti deja probabil asta, este printre preferatele mele si nu mi-a fost niciodata teama sa o abordez in bucatarie. De sambata, insa, m-am imprietenit si cu scoicile si marturisesc ca abia astept sa le pregatesc acasa, de una singura. Sunt curajoasa si sper sa nu imi pierd vitejia pe parcurs.
Aveam nevoie de o astfel de experienta, sa vad „pe viu” cum se transforma intr-un super preparat…din acela dupa care iti lingi degetele.
Meniul complet al zilei a fost:
– vongole cu spaghetii
– midii cu sos de rosii
– midii in sos alb (cu vin, usturoiu, unt si patrunjel)
– dorada cu sos olandez si legume de sezon
– crème brulée cu tonka
– tarta frangipane cu cirese
Bineinteles, ca si data trecuta, la final ne-am asezat la masa si am savurat tot-tot din farfurii alaturi de colegii care au participat la sesiunea de Wine Tasting. Licoarea magica din pahare a fost de aceasta data de la Lacerta, iar preferatul meu a fost Rose-ul (2014), care a mers perfect alaturi de dorada.
Cugetari dupa a II-a intalnire:
          Cu putina rabdare si un cutit potrivit, filetatul pestelui e floare la ureche;
          Cu putin mai multa rabdare, dar si atentie, poti face un sos olandez de milioane;
          Scoicile iti pot deveni prietene daca si tu ai deschidere si flexibilitate in ceea ce le priveste. Eu am avut!
          Chiar daca de aceasta data nu am folosit KitchenAid-ul, eu tot mi-l doresc;
          Mancarea aduce oamenii impreuna si leaga prietenii faine;
          Nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru a pregati super mancaruri. Asta stiam deja, dar sambata mi-am re-re-re-re-reconfirmat.
Astept cu multa nerabdare cea de a III-a intalnire. Dar in acelasi timp parca ma si intristeaza venirea ei, fiind ultima. Dar numai din aceasta sesiune!
Va las in continuare poze de la intalnirea noastra.

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply