Incep anul nou cu o supa crema de ciuperci, o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Dar inainte sa parcurgem reteta, vreau sa va urez un an nou cat mai frumos si plin de realizari. Va doresc multa sanatate sa aveti putere de munca sa faceti tot ce v-ati propus! Si tot inainte de reteta mai vreau sa va multumesc ca mi-ati fost alaturi in anul ce a trecut. Va multumesc pentru incredere, va multumesc ca ati incercat retetele propuse de mine, va multumesc pentru tot!
Supa crema de ciuperci de astazi e perfecta pentru zilele astea, inca lenese, cand ai manca ceva bun dar n-ai vrea sa stai prea mult la bucatarie. Eu am gasit un amestec de ciuperci congelat si n-am stat pe ganduri, mi-a fugit gandul la o supa crema asa ca am pus punguta in cosul de cumparaturi. Gasiti astfel de mixuri de ciuperci in toate hypermarketurile si pot fi folosite la multe retete. Paste cu sos de ciuperci, sote de mix de ciuperci, umplutura pentru pateuri, chiar pate tartinabil. Sau supa mea a carei reteta o gasiti mai jos!
In locul ciupercilor congelate se pot folosi la fel de bine si ciuperci proaspete.
Supa iese si mai gustoasa daca folositi supa de pui sau legume in locul apei.
In momentul servirii puteti sa adaugati deasupra seminte, crutoane crema de otet balsamic sau smantana.
Ingrediente Supa crema de ciuperci
- 600g mix de ciuperci
- 2 cartofi mari
- 1 ceapa alba
- 3 catei de usturoi
- 200ml smantana pentru gatit
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 crenguta cimbru proaspat (se poate folosi si uscat)
- 3 linguri ulei de masline
- parmezan razuit pentru servit
Mod de preparare Supa crema de ciuperci
Punem ciupercile intr-o sita sa se decongeleze.
Curatam ceapa si usturoiul, apoi le tocam marunt. Curatam si cartofii de coaja si ii taiem cubulete.
Turnam uleiul de masline intr-o oala si calim ceapa si usturoiul pana devin moi, fara sa le ardem.
Adaugam ciupercile decongelate si le calim 3-4 minute. Adaugam cartofii, sare, piper si cimbrul tocat marunt. Turnam apa si lasam sa fiarba totul in jur de 15 minute, pana cartofii sunt moi. (eu am folosit aproximativ 900 ml apa)
Odata fierti cartofii adaugam si smantana lichida apoi pasam supa cu blenderul pana obtinem o crema. Bineinteles, daca doriti sa aveti in supa si bucatele de ciuperci, veti pasa mai putin.
Gustam si adaugam condimente daca mai este cazul, apoi supa crema de ciuperci este gata de servit.
Punem supa in boluri, adaugam putin parmezan razuit si ulei de masline.
Merge excelent cu crutoane, insa noi am mancat-o cu focaccia proaspat scoasa din cuptor. Gasiti aici o reteta de FOCACCIA simpla si faina!
Pofta buna!