conopida/ supa-crema/ supe/ciorbe

Supa crema de conopida

Ingrediente

-o conopida mica
-2 cartofi
-un morcov mic
-1 catel de usturoi
-o lingura de smantana
-sare
-piper
-patrunjel
-crutoane de paine

Am desfacut buchetelele de conopida si le-am spalat. Le-am pus la fiert impreuna cu cartofii curatati si taiati cubulete si cu morcovul taiat (si putina sare).

 

Dupa ce au fiert am scurs zeama de pe legume intr-un bol si legumele le-am pasat bine cu blenderul.

Am potrivit de sare si piper si am subtiat crema cu zeama in care au fiert legumele. Nu am facut-o foarte subtire, putin mai subtire decat un piure de cartofi.Am adaugat si o lingura de smantana, astfel piurelul a fost mai cremos, si catelul de usturoi pisat.
Am servit cu crutoane de paine si patrunjel tocat marunt. (Crutoanele le-am facut din paine graham si le-am prajit in tigaie….putin le-am ars, dar bune au fost).

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Nadjibella
    aprilie 15, 2010 at 10:22 pm

    Un bon velouté. J'aime beaucoup.
    A bientôt.

  • Reply
    Elena Toma
    aprilie 15, 2010 at 10:22 pm

    Ce bine arata supa asta! Pare mai mult o spuma, decat o supa. Felicitari!

  • Reply
    Ina
    aprilie 16, 2010 at 6:18 am

    Nadjibella merci beaucoup!

  • Reply
    Ina
    aprilie 16, 2010 at 6:18 am

    Elea chiar asa si este, o spuma cremoasa foarte foaarte gustoasa 🙂 Multumesc

  • Reply
    da'mely
    aprilie 16, 2010 at 6:40 am

    arata bine supita…. si blgul are hainuta noua!

  • Reply
    sarah
    aprilie 16, 2010 at 5:25 pm

    cu prima ocazie cand sunt singura acasa o sa incerc si eu supica asta.sotul meu nu-i prieten cu conopida.arata foarte bine.ce foame imi este….

  • Leave a Reply