ceapa/ fasole galbena/ morcovi/ pastai/ supa-crema/ supe/ciorbe

Supa crema de fasole galbena

Iarna fiind, nimic nu se compara cu un blid de zama aburinda, nu-i asa? Ca e supa, ca e ciorba, ca e crema…nu conteaza, zama sa fie. Sau cel putin asa e aici, in casa noastra. Cum borcane cu pastai am mereu in camara (multumesc mamei si soacrei pentru asta), imi este foarte usor sa fac rapid o supa cu ele. De aceasta data am ales sa dau totul prin blender si pot sa va spun ca a meritat din plin figura. Am mancat cu pofta pana cand nu a mai ramas nimic in oala. Apoi am mai facut o tura 🙂

Ingrediente
-fasole galbena (am avut la borcan de 800 de g conservate de mama mea)
-2 morcovi
-o ceapa alba
-2 catei de usturoi
-sare si piper
Pentru servit
-crutoane de paine
-susan negru
-ulei de masline
Am pus fasolea cu morcovii curatati si taiati rondele si ceapa curatata si taiata in 2 intr-o oala. Am adaugat apa cat sa treaca peste legume si am pus oala la fiert. Odata fierti morcovii, am adaugat sare si piper dupa gust si usturoiul pisat. Am mai lasat pe foc mancarea cateva clocote, apoi am pasat totul cu ajutorul blenderului.
Crema obtinuta am servit-o picurata cu cativa stropi de ulei de masline, cateva seminte de susan negru si  alaturi de crutoane. Pentru acestea am taiat marginile mai multor felii de paine, apoi miezul l-am taiat cuburi. Am asezat cuburile intr-o tava, am stropit cu ulei de masline si am presarat pe deasupra putina sare si oregano. Am dat tava la cuptor pana cand crutoanele s-au rumenit.
In cazul in care veti folosi fasole proaspata, aceasta trebuie spalata si curatata de capete, iar timpul de fierbere va fi putin mai indelungat.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply