supa-crema

Supa crema de morcovi cu dovlecel si chipsuri de sfecla rosie

Supa crema de morcovi cu dovlecel si chipsuri de sfecla rosie este mancarea ideala pentru orice anotimp. Vara se poate servi rece pentru senzatii racoritoare, iar iarna va incalzi orice trup. Se face usor si va fi si pe placul celor mici.
Poate ati observat, din postarile mele din ultima vreme, cat de mult imi plac supele crema. Dulci, picante, sarate, reci sau aburinde, mi se delicioase toate. Iar de combinatii nu mai vorbim, practic putem face o crema din aproape orice ingredient pe care il avem in casa.
Mi se pare mancarea ideala pentru trup si suflet. De fiecare data cand mananc un bol cu supa cremoasa mi se pare ca se spala toate rautatile de pe zi si viata e mai…portocalie (in functie de culoarea supei). 🙂
supa crema de morcovi

Ingrediente Supa crema de morcovi cu dovlecel

 500 g morcovi curatati
 un dovlecel (nici prea mare, nici prea mic)
 o ceapa alba mica
 1,5 l apa
  sare si piper dupa gust
Pentru chipsurile de sfecla avem nevoie de :
  o sfecla rosie (marime potrivita)
  2-3 lingurite ulei de masline
  oregano
– sare
Intr-o oala se pun morcovii taiati in bucati de 3-4 cm, dovlecelul taiat cubulete si ceapa curatata.
Se adauga apa si se lasa la fiert pana cand morcovii sunt moi.
Se scurge apa in care au fiert intr-un bol, iar morcovii cu dovlecelul se paseaza intr-un blender adaugand treptat apa in care au fiert, pana cand se ajunge la consistenta dorita.
  • Noua ne place crema nu foarte consistenta, groasa, astfel ca nu am folosit multa apa.

Se condimenteaza crema cu sare si piper dupa gust.

Pentru chipsuri se curata sfecla rosie de coaja, se taie rondele subtiri si se aseaza intr-o tava de copt.
Se stropesc rondelele cu ulei de masline si se presara oregano si sare. S
e da tava la cuptor la foc moderat pana cand chipsurile se usuca si sunt crocante, avand grija sa le intoarceti din cand in cand.
Pentru servire turnati crema in boluri si ornati cu chipsuri de sfecla. Eu am presarat si putina nuca prajita si tocata.
Optional puteti adauga smantana sau parmezan razuit.
 Pofta buna!
supa crema de morcovi
supa crema de morcovi
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    ama
    februarie 24, 2015 at 12:08 pm

    Am vazut ieri pozele pe FB si tare mi-au placut culorile 🙂 reteta suna cel putin la fel de bine 🙂

  • Reply
    Paula Gafitescu
    februarie 24, 2015 at 12:08 pm

    Delicioasa supica. O mancare de savurat intr-o zi friguroasa de iarna. Te pup!

  • Leave a Reply