praz/ supa-crema

Supa crema de praz si cartofi

Supa crema de praz si cartofi

Supa crema de praz si cartofi – stiti cum merge crema asta pe vremurile astea racoroase? Ca unsa! Adica iti unge sufletul si iti incalzeste trupul. De facut simplu se face, de ieftina e destul de ieftina si toate ne sunt la indemana.

Eu am descoperit prazul si aroma sa faina destul de curand si de atunci l-am folosit in fel de fel de preparate. Am facut supe crema, l-am folosit la tocanite si in omleta si am in plan si o tarta.

Sper sa va placa reteta si sa o incercati. Pe noi tare tare ne-a mai bucurat!

Supa crema de praz si cartofi

Ingrediente Supa crema de praz si cartofi

  • 3 fire praz
  • 3 cartofi, nu foarte mari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata pastarnac
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • sare, piper si cimbru, dupa gust

Pentru servit: crutoate, bacon prajit, susan negru, ulei de masline, seminte in fel si chip, de doriti

Mod de preparare Supa crema de praz si cartofi

  • Partea alba a firelor de praz o taiem rondele.
  • Cartofii: curatat, spalat, taiat cubulete.
  • Cateii de usturoi ii taiem marunt.

Intr-o oala punem prazul, cartofii si usturoiul si adaugam apa cat sa treaca 2 degete peste legume. Daca aveti supa de legume sau pui folositi cu incredere, gustul va fi mai bogat.

  • Cand pregatesc supa de pui, in special cu pui de casa, pun intr-o sticla mai mica supa si o congelez. Asa am aproape tot timpul supa de pui la indemana.

Adaugam putina sare si cimbru si lasam legumele la fiert pana cand, evident, sunt fierte 🙂

Luam legumele de pe foc, adaugam smantana si piperul si pasam legumele pana cand obtinem o crema fina. Sau cat de fina putem. Potrivim de sare, daca mai este cazul, iar supa este gata.

Punem frumusel supa in boluri, picuram putin ulei de masline, presaram susan/alte seminte si eventual punem si bucatele de bacon prajit, crocant. Eu as zice ca e obligatoriu baconul 🙂

Pofta buna!

supa de praz (2)

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply