supa-crema/ usturoi

Supa cremoasa cu usturoi

Nu stiu voi cum sunteti, insa eu sunt o friguroasa de cand ma stiu. Inclusiv vara dorm cu plapuma groasa si uneori si cu o patura extra pe deasupra. Iarna asta am tot cautat o pijama imblanita sa imi cumpar, dar nu am gasit…evident!
De ce va zic astea? Pai pentru ca supa de azi am pregatit-o in unul din acele momente de frig intens, moment in care simti frigul pana in adancul oaselor…simti ca traiesti, de altfel. Si ce ar fi putut merge mai bine daca nu o supa? Fierbinte si cu muuult usturoi ca sa nu ne prinda raceala.


Ingrediente (pentru 2 portii mai maricele)
-8 capatani de usturoi
-un pastarnac
-o telina mica-micuta
– 500 ml apa
-100 ml iaurt
-sare si piper dupa gust
-patrunjel tocat marunt
1. Capatanele de usturoi se sectioneaza in varf (se taie un mic capacel), apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cutorul incins. Operatiunea dureaza in jur de 40-50 de minute. Puteti grabi acest proces daca impachetati usturoiul in folie de aluminiu. Insa, retineti ca folia de aluminiu incalzita dauneaza organismului!!
2. Se pun la fiert pastarnacul si telina (curatate si taiate cuburi) in cei 500 ml de apa.
3. Dupa ce este copt usturoiul se stoarce. Da, da…se stoarce prin orificiile lasate libere prin taierea capacului. Stoarceti capatanile pe o farfurie ca sa puteti inlatura eventualele coji care cad.
4. Crema de usturoi obtinuta se adauga la telna si pastarnac si se paseaza cu blenderul pana cand se obtine o pasta fina. Se adauga si iaurtul, iar la final patrunjelul.
Sare si piper se pun dupa gust.
Serviti supa fierbinteeee alaturi de crutoane (eu am avut niste turtite din tarate de ovaz).
Am folosit usturoi copt pentru ca nu am dorit un gust intens de usturoi, insa puteti sa fierbeti usturoiul alaturi de legume daca doriti o aroma mai puternica. Bineinteles, mai putin usturoi decat este trecut in lista ingredientelor.

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Macy
    martie 25, 2013 at 7:45 pm

    Imi place mult usturoiul dar parca mi-e frica sa incerc supa de usturoi, nu am mai mancat asa ceva:)

  • Reply
    Corina Ureche
    martie 25, 2013 at 7:47 pm

    Doar incercand poti afla daca iti place. Supa nu este costisitoare si poti face un mic experiment si poate afli ca iti place chiar foarte mult 🙂
    O seara frumoasa

  • Reply
    Mary Mar
    martie 25, 2013 at 8:11 pm

    E buna!! eu invelesc usturouil in hirtie de copt, tai un patrat suficient de mare sa incapa capatanile apoi strang marginile si leg cu ata hartia , in rest procedez la fel, doar ca pun un morcov pentru un plus de culoare si vitamine. Pofta buna!

  • Reply
    Corina Ureche
    martie 25, 2013 at 8:12 pm

    da, sau in hartie de copt.
    Morcov trebuia sa pun si eu, doar ca de la magazin am luat doar pastarnac si telina fiind ferm convinsa ca mai am morcovi acasa…si nu mai aveam. Data viitoare!

  • Reply
    Dohotariu-Avram Alina
    martie 25, 2013 at 8:56 pm

    Da, și eu ar trebui să o încerc să văd ce gust are. Am auzit că e tare bună.

  • Reply
    liana
    martie 26, 2013 at 2:54 pm

    Imi foarte place usturoiul copt asa ca tin minte supa ta. Da' de racit tot am racit, cu vremea asta mizerabila, cu tot usturoiul si ceapa si propolisu' :((

  • Reply
    Paula Gafitescu
    martie 26, 2013 at 2:54 pm

    Grozava supica, mai ales pentru cineva ca mine iubitor de usturoi. Te pup!

  • Reply
    catkitchen
    martie 26, 2013 at 2:54 pm

    Corinus , parca ai vb de mine in primele randuri !!! Chiar daca iubesc iarna cu al ei ger , sunt o friguroasa fara pereche !! :))) Eu nici sosetele nu le dau jos de sub plapuma !! 🙁
    PS.Supa as savura-o fara rasuflare , mor dupa usturoi !!

  • Reply
    Alina Vicu
    martie 29, 2013 at 3:33 pm

    Tentanta supa de usturoi.

  • Reply
    Laura M
    octombrie 31, 2013 at 5:03 pm

    Wow! Exista asa ceva!?! Super! Multa sanatate :*

  • Leave a Reply