busuioc/ Costa d'Oro/ miere/ rosii/ supa-crema/ ulei de masline

Supa de rosii coapte si ulei de masline

Ce-i mai buna si mai buna decat o supa de rosii coapte? Va spun eu: o supa de rosii coapte cu ulei de masline si crutoane … intr-o zi racoroasa de 13 mai. Apreciem mult o supa cremoasa, insa acesta parca le intrece pe toate. E dulceaga de la miere, acida si acrisoara de la rosii, aromata de la busuioc si usturoi si robusta de la uleiul de masline. Si da, stiu! De toate retetele zic ca sunt cele mai cele…dar asta este chiar cea mai cea supa.
Reteta apartine unui bucatar pe care eu il indragesc mult, James Martin. I-as multumi personal pentru ea si poate poate ca intr-o zi voi avea sansa asta, cine stie? (Caii malai viseaza, nu? :P)
Dar nu va mai retin si va invit la un bol de supica. Va mai spun ca sper din suflet ca supa imbulinata sa fie premiata la consursul organizat de Costa d’Oro si Teo’s Kitchen, asa ca tineti-i pumnii!
Ingrediente:
-800 g rosii (cherry am avut eu)
-o ceapa alba mare
-3 catei de usturoi
-2 lingurite de miere
-8 linguri de ulei de masline Costa d’Oro
-putin cimbru uscat
-sare si piper 
Pentru servit:
-crutoane de paine
-frunze de busuioc proaspat
-smantana
Preparare:
1. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pregateste o tava cu hartie de copt.
2. Rosiile se taie in doua (daca aveti rosii normale taiati-le in bucati mai micute) si se aseaza in tava cu partea taiata in sus.
3. Se presara putin cimbru, cele doua lingurite de miere si 2 linguri de ulei de masline.
4. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute.
5. Cat rosiile sunt la cuptor se incing intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si se calesc ceapa tocata marunt si usturoiul feliat.
6. Se scot rosiile din cuptor si se decojesc, apoi se adauga in tigaia cu ceapa, se adauga dupa gust sare si piper si se toarna cca 200 ml apa, lasandu-se pe foc sa fiarba cca 15 minute.
7.Dupa cele 15 minute se transfera cotinutul intr-un blender alaturi de uleiul de masline ramas si se paseaza supa pana cand capata o consistenta omogena.
Supa astfel obtinuta se serveste calda sau rece alaturi de crutoane, busuioc tocat pe deasupra si putina smantana lichida.
Smantana puteti sa o adaugati in continutul supei sau pur si simplu la servire.

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Laura
    mai 15, 2013 at 6:34 pm

    Imi face cu ochiul supa ta. Delicioasa!

  • Reply
    Dohotariu-Avram Alina
    mai 15, 2013 at 6:34 pm

    Baftă la concurs! E o minunăție supa ta de roșii!

  • Reply
    Simona
    mai 15, 2013 at 6:34 pm

    Ai si ptr mine o portie? 🙂 Arata minunat!

  • Reply
    Oana
    mai 23, 2013 at 9:36 am

    Delicioasa, abia astept rosiile noastre ca sa o incerc 🙂
    Felicitari pentru premiu!

  • Reply
    noua tigaraelectronica
    mai 23, 2013 at 9:36 am

    arata super

  • Leave a Reply