din camara/ tarhon

Tarhon in otet

Daca pana acuma ati evitat aceasta planta parfumata, recomand sa va imprieteniti cu ea. Este ideala in ciorbe si supe, in sosuri pentru fripturi (de ex bernaise si tartar), in umpluturi pentru diferite feluri de carne. Este si o planta care aduce beneficii celor cu probleme digestive, combate balonarea si constipatia. Insa trebuie folosit cu masura, caci este foarte parfumat. Daca folositi prea mult la o mancare s-ar putea sa nu va placa deloc si sa nu o puteti manca.
Asadar, on borcanel de tarhon in otet nu strica la casa omului! 
Pentru un borcan de 300 ml avem nevoie de:
-2 legaturi de tarhon proaspat
-1/2 lingurita de sare
-otet
Tarhonul se spala foarte bine si se culeg frunzulitele de pe tulpini. Intr-un borcan (bine spalat si uscat) se pun frunzele, lingurita de sare si otet pana cand tarhonul este acoperit complet (pana la umplerea borcanului). Se inchide borcanul si se pastreaza la frigider sau intr-un loc racoros.
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply