banane/ ciocolata/ Desert/ tarta

Tarta ciocolatoasa

Daca va incumetati sa dati drumul la cuptor pe caldurile astea, poate ar fi bine sa aveti un scop nobil. Si ce poate fi mai nobil decat o tarta super racoroasa cu crema de ciocolata si felii de banane? Eu nu ma pot gandi la nimic mai bun. Senzatia fina de racorire instanta pe care o ai cand iei prima inghititura nu se compara cu nimic si sper sa primesc multe commenturi cum ca asa este…da?!
Reteta se adreseaza si celui mai incepator in bucatarie. Este simpla si efectiv nu aveti cum sa dati gres cu ea. Am trecut la capitoul optional insiropatul si ornatul ei. Mie una imi plac tartele si torturile foarte bine insiropate, de aceea am pus sirop de fructe; insa puteti lasa blatul simplu. Este la fel de bun!

Ingrediente
Pentru blat:
-3 oua
-4 linguri de faina (am folosit faina Slabesti mancand)
-2 linguri indulcitor
Pentru crema
-150 g ciocolata amaruie (cu un contnut cat mai ridicat de cacao)
-200 ml frisca lichida
-o banana
Pentru insiropat (optional)
-sirop de fructe (am avut facut de mine din capsunache)
Decor (optional, desigur)
-capsuni sau orice alte fructe doriti+zahar pudra
Blatul este de fapt un pandispan clasic. Pentru acesta, am separat ouale, iar galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul cca 10 minute. Ele au crescut frumos in volum si au capatat o culoare albicioasa. Albusurile le-am batut spuma, apoi am turnat galbenusurile peste albusuri si cu miscari lente si ample am omogenizat compozitia. Faina am adaugat-o pe rand, lingura cu lingura, iar blatul l-am turnat intr-o tava pe care in prealabil am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu faina. Blatul se coace cca 25 de minute la 180 de grade (nu uitati sa preincalziti cuptorul!), apoi se lasa sa se raceasca complet.
Pana cand se coace blatul numa bine avem vreme sa pregatim crema cioco-loco. Pentru dumneaei am pus frisca intr-o craticioara si am adaugat ciocolata rupta bucatele si am asteptat pana cand cea din urma s-a topit complet, amestecand din cand in cand. Cand are o culoare uniforma si un aspect lucios inseamna ca este gata si o lasam la racit.
Blatul racit l-am insiropat bine, apoi am aranjat fain si frumusel rondele de banane (taiate mai subtirel) unele langa celelalte…ca si elevii in banci la scoala, sa zicem!
Peste banane am turnat crema racita si am dat tarta la rece, servind abia dupa 2-3 ore. Am decorat cu capsuni trasi in ciocolata si putin zahar pudra, insa la fel de bine puteti lasa tarta asa simpla cum este sau sa o decorati in orice stil doriti. Pana la urma lasati-va imaginatia sa isi faca treaba cum stie ea mai bine.

Pofta buna de nebuna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Sookie
    august 1, 2013 at 12:55 pm

    Am numai cuvinte de lauda pentru tine! De la aspectul blogului, la delicioasele retete si pozele de calitate, totul e perfect! Si apropo de ultima parte: imi permiti sa te intreb ce tip de aparat te ajuta sa faci asa niste poze frumoase?
    Iti multumesc frumos pentru eventualul raspuns!

  • Reply
    Dohotariu-Avram Alina
    august 1, 2013 at 12:55 pm

    Ce-mi place, Corina! Îți înțeleg entuziasmul :).

  • Reply
    Laura
    august 1, 2013 at 12:55 pm

    Ce bunatate! Arata senzational! Cred ca a fost super buna… Deja ma doare stomacul 😛

  • Reply
    Corina Ureche
    august 1, 2013 at 12:57 pm

    Multumesc pentru frumoasele cuvinte!
    Am un Nikon D3100, iar obiectivul e cel din kit..de 18-55 mm.
    Cu mare drag, sper sa-ti foloseasca

  • Reply
    Corina Ureche
    august 1, 2013 at 12:58 pm

    ce bine ca ma intelege cineva 🙂 Te pup!

  • Reply
    Corina Ureche
    august 1, 2013 at 12:58 pm

    Daca doare inseamna ca cere…asadar trebuie incercata retetaaa!! 🙂

  • Reply
    ama
    august 3, 2013 at 6:40 pm

    Foarte apetisanta crema aia cu banana 🙂 oare se poate inlocui cu ceva frisca lichida? smantana?

  • Reply
    Simona
    august 3, 2013 at 6:40 pm

    Imi ploua in gura!!!

  • Reply
    Mihaela Nistor
    martie 11, 2014 at 12:17 pm

    Ah, am oroare de topit ciocolata cu frisca. De cele mai multe ori mi se taie si nu inteleg de ce.
    2 linguri indulcitor = 2 linguri de zahar?
    Multumesc.

  • Reply
    Corina Ureche
    martie 11, 2014 at 12:23 pm

    Mihaela, depinde de care indulcitor folosesti. Citeste eticheta sa vezi care este puterea de indulcire comparativ cu zaharul.
    Nu mi s-a intamplat sa se taie crema de ciocolata cu frisca, dar am mai auzit. Poate fi si de la ciocolata, ma gandesc. Insa daca ai grija sa nu fiarba, ci doar sa se topeasca apoi sa omogenizezi rapid nu se taie.
    Scrie-mi daca incerci reteta si spune-mi cum iese.

  • Leave a Reply