Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Contact
  • Despre

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Contact
  • Despre
salata

Salata de naut cu telemea de capra

ianuarie 8, 2019

Salata greceasca cu cous cous

iunie 7, 2018

Salata de post cu farfalle si legume

martie 23, 2018
salata

Salata de paste cu ton si mazare

aprilie 2, 2017

Vesnica salata de dieta. 7 combinatii de vis

iunie 13, 2016

Salata de naut si somon

ianuarie 7, 2016
salata

Salata Niçoise

septembrie 15, 2015

Salata de cartofi cu mustar

iulie 16, 2015

Salata cu halloumi si cous-cous

iulie 14, 2015
salata

Salata de sfecla rosie, spanac si portocale

martie 24, 2014

Salata de mei cu legume si ton

septembrie 4, 2013

Salata cu omleta

iunie 20, 2013
Desert

Tarta ciocolatoasa

written by Corina Ureche iulie 31, 2013
Daca va incumetati sa dati drumul la cuptor pe caldurile astea, poate ar fi bine sa aveti un scop nobil. Si ce poate fi mai nobil decat o tarta super racoroasa cu crema de ciocolata si felii de banane? Eu nu ma pot gandi la nimic mai bun. Senzatia fina de racorire instanta pe care o ai cand iei prima inghititura nu se compara cu nimic si sper sa primesc multe commenturi cum ca asa este…da?!
Reteta se adreseaza si celui mai incepator in bucatarie. Este simpla si efectiv nu aveti cum sa dati gres cu ea. Am trecut la capitoul optional insiropatul si ornatul ei. Mie una imi plac tartele si torturile foarte bine insiropate, de aceea am pus sirop de fructe; insa puteti lasa blatul simplu. Este la fel de bun!
 

 

 

Ingrediente
Pentru blat:
-3 oua
-4 linguri de faina (am folosit faina Slabesti mancand)
-2 linguri indulcitor
Pentru crema
-150 g ciocolata amaruie (cu un contnut cat mai ridicat de cacao)
-200 ml frisca lichida
-o banana
Pentru insiropat (optional)
-sirop de fructe (am avut facut de mine din capsunache)
Decor (optional, desigur)
-capsuni sau orice alte fructe doriti+zahar pudra
Blatul este de fapt un pandispan clasic. Pentru acesta, am separat ouale, iar galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul cca 10 minute. Ele au crescut frumos in volum si au capatat o culoare albicioasa. Albusurile le-am batut spuma, apoi am turnat galbenusurile peste albusuri si cu miscari lente si ample am omogenizat compozitia. Faina am adaugat-o pe rand, lingura cu lingura, iar blatul l-am turnat intr-o tava pe care in prealabil am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu faina. Blatul se coace cca 25 de minute la 180 de grade (nu uitati sa preincalziti cuptorul!), apoi se lasa sa se raceasca complet.
Pana cand se coace blatul numa bine avem vreme sa pregatim crema cioco-loco. Pentru dumneaei am pus frisca intr-o craticioara si am adaugat ciocolata rupta bucatele si am asteptat pana cand cea din urma s-a topit complet, amestecand din cand in cand. Cand are o culoare uniforma si un aspect lucios inseamna ca este gata si o lasam la racit.
Blatul racit l-am insiropat bine, apoi am aranjat fain si frumusel rondele de banane (taiate mai subtirel) unele langa celelalte…ca si elevii in banci la scoala, sa zicem!
Peste banane am turnat crema racita si am dat tarta la rece, servind abia dupa 2-3 ore. Am decorat cu capsuni trasi in ciocolata si putin zahar pudra, insa la fel de bine puteti lasa tarta asa simpla cum este sau sa o decorati in orice stil doriti. Pana la urma lasati-va imaginatia sa isi faca treaba cum stie ea mai bine.

 

Pofta buna de nebuna!
Print Friendly, PDF & Email
capsuniciocolataretete tarte
10 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Oreo muffins
next post
Papricas de pui cu smantana

You may also like

Tarta cu dulceata si nuca

septembrie 15, 2014

Panna Cotta (cu fructe de padure)

martie 21, 2012

Tort cu morcovi si caramel sarat

martie 8, 2015

Tort de cacao si mascarpone

martie 28, 2012

Lemon curd (crema de lamaie)

februarie 6, 2014

Inghetata de banane

iulie 20, 2015

Tort cu mere si visine

ianuarie 9, 2010

Tort cu banane si crema de ciocolata

octombrie 21, 2015

Prajitura cu ciocolata si capsuni

mai 29, 2015

Prajitura cu urda si afine

august 4, 2015

10 comments

Sookie august 1, 2013 - 12:55 pm

Am numai cuvinte de lauda pentru tine! De la aspectul blogului, la delicioasele retete si pozele de calitate, totul e perfect! Si apropo de ultima parte: imi permiti sa te intreb ce tip de aparat te ajuta sa faci asa niste poze frumoase?
Iti multumesc frumos pentru eventualul raspuns!

Reply
Dohotariu-Avram Alina august 1, 2013 - 12:55 pm

Ce-mi place, Corina! Îți înțeleg entuziasmul :).

Reply
Laura august 1, 2013 - 12:55 pm

Ce bunatate! Arata senzational! Cred ca a fost super buna… Deja ma doare stomacul 😛

Reply
Corina Ureche august 1, 2013 - 12:57 pm

Multumesc pentru frumoasele cuvinte!
Am un Nikon D3100, iar obiectivul e cel din kit..de 18-55 mm.
Cu mare drag, sper sa-ti foloseasca

Reply
Corina Ureche august 1, 2013 - 12:58 pm

ce bine ca ma intelege cineva 🙂 Te pup!

Reply
Corina Ureche august 1, 2013 - 12:58 pm

Daca doare inseamna ca cere…asadar trebuie incercata retetaaa!! 🙂

Reply
ama august 3, 2013 - 6:40 pm

Foarte apetisanta crema aia cu banana 🙂 oare se poate inlocui cu ceva frisca lichida? smantana?

Reply
Simona august 3, 2013 - 6:40 pm

Imi ploua in gura!!!

Reply
Mihaela Nistor martie 11, 2014 - 12:17 pm

Ah, am oroare de topit ciocolata cu frisca. De cele mai multe ori mi se taie si nu inteleg de ce.
2 linguri indulcitor = 2 linguri de zahar?
Multumesc.

Reply
Corina Ureche martie 11, 2014 - 12:23 pm

Mihaela, depinde de care indulcitor folosesti. Citeste eticheta sa vezi care este puterea de indulcire comparativ cu zaharul.
Nu mi s-a intamplat sa se taie crema de ciocolata cu frisca, dar am mai auzit. Poate fi si de la ciocolata, ma gandesc. Insa daca ai grija sa nu fiarba, ci doar sa se topeasca apoi sa omogenizezi rapid nu se taie.
Scrie-mi daca incerci reteta si spune-mi cum iese.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply




Facebook

Facebook

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Sunt si aici

Facebook Instagram

Cele mai noi articole

  • Briose cu lamaie si nuca de cocos

  • Creveti cu usturoi si vin

  • Piept de pui cu bacon in sos de smantana

  • Chec cu zmeura

  • Pizza fara aluat

  • Orez cu pulpe de pui la cuptor

Promotion Image
Promotion Image
Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Selgros
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi
  • Uncategorized

Cauta si aici

aluat (13) aperitive (10) branza (9) capsuni (10) cartofi (25) chiftele (14) ciocolata (23) ciuperci (22) desert (25) dovlecel (16) dulceata (13) fasole (8) gorgonzola (8) lamaie (13) masline (12) morcovi (19) nuca (19) omleta (8) orez (10) oua (21) paste (19) porc (9) prajitura (15) pui (17) retete cu pui (11) retete italienesti (12) retete peste (8) retete porc (9) retete pui (12) retete simple (11) retete simple si rapide (34) retete simple si usoare (37) rosii (26) salata (15) Schar (10) selgros (15) selgros cauta pasiunea (12) sfaturi utile (12) smantana (11) somon (9) spanac (13) usturoi (17) vinete (11) visine (8) zmeura (9)

Follow me on Instagram

  • Undeva n Cluj azi se va deschide o caserol Celhellip
  • Cina din seara asta Cucu legume i poft mare dehellip
  • One pot pasta rmne varianta mea salvatoare atunci cnd nuhellip
  • Orice om e dator cu un autoportret fotografic digital
  • Azi am copt i am copt bine Nu nui cahellip
  • pozalabec revine cu pia de Floreti Mai exact este unahellip
  • Azi am fcut o crem tare bun cu sardine roiihellip
  • Cuiburi de viespi i poveti copilreti Erau dolofoane i pufoasehellip
  • Mncarea asta nu merit o simpl poz la bec darhellip
  • Nam inventat eu cartofii Hasselback evident pn la urm altfelhellip
  • This is my toast this is how i heal myhellip
  • tii eu sunt un om tare simplu Nu mi plachellip
  • Mia trimis mama pachet cu florile mele preferate
  • A vrea s v vorovesc ceva despre ce avem aicihellip
  • Pasta di tutti formaggi di Firenze di Cluj Adic macaroanehellip
  • La nceput a fost un borcan cu vinete coapte Dehellip
  • Pe voi nu v apuc aa din cnd n cndhellip
  • Am fcut zama asta dimineaa la 7 tiam ca vomhellip
  • Sfecl vine sfecl trece Peste cteva zile
  • Poza nui face cea mai cinste dar nimeni nui perfecthellip

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top