capsuni/ Desert/ mascarpone/ tarta

Tarta cu capsune

Ce duminica frumoasa, nu-i asa? E soare, e cald, adie si un vant usor rece…e perfect. Si ca sa fie si mai perfecta ziua ce ziceti de o felie de tarta racoritoare de numa? Mie mi-a facut ziua mai frumoasa, parca aveam nevoie de asa ceva, iar iubitorii de deserturi si alte dulciuri ma inteleg foarte bine.
Si sa nu credti ca am stat toata ziua in bucatarie sa cohalesc pe tarta. Nu nu! Se face rapidisimo si credeti-ma ca la fel de rapidisimo si dispare din farfurie.
Sa aveti o duminica placuta in continuare si saptamana care vine sa va fie plina de evenimente placute. Si nu uitati sa va inconjurati de oamenii frumosi care va incarca de energie si voiosie, zambiti mai mult, cititi carti noi, vizionati un film linistitor, faceti lucruri care va plac si etc.+tarta cu capsune=perfectiunea. Va pup!

 

Ingrediente
Pentru blat:
-3 oua
-4 linguri de faina (am folosit faina Slabesti mancand)
-2 linguri indulcitor
Pentru crema:
-o cutie mascarpone
-200 ml frisca lichida
-indulcitor dupa gust (am folosit 1/2 lingura xylitol)
-2-3 picaturi esenta de vanilie
-capsune
-sirop de capsune (pt insiropat blatul)
Blatul este de fapt un pandispan clasic. Pentru acesta, am separat ouale, iar galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul cca 10 minute. Ele au crescut frumos in volum si au capatat o culoare albicioasa. Albusurile le-am batut spuma, apoi am turnat galbenusurile peste albusuri si cu miscari lente si ample am omogenizat compozitia. Faina am adaugat-o pe rand, lingura cu lingura, iar blatul l-am turnat intr-o tava pe care in prealabil am uns-o cu putin unt si am tapetat-o cu faina. Blatul se coace cca 25 de minute la 180 de grade (nu uitati sa preincalziti cuptorul!), apoi se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema am batut frisca impreuna cu indulcitorul, apoi am amestecat-o cu mascarpone si cu esenta de vanilie. Simplu, nu?
Blatul racit se insiropeaza foarte foarte bine, se adauga crema si capsunele. Capsunele puteti sa le aranjati cum am facut eu sau puteti sa le feliati, chiar si in crema puteti sa le adaugati. Pur si simplu folositi-va de imaginatie, cu siguranta nu veti gresi.
Am ornat cu menta si am dat tarta la rece inainte de servire.

 

 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Disturbingly Delicious
    mai 19, 2013 at 5:33 pm

    Gand la gand cu bucurie, Corinus! Si eu am facut aseara o tarta cu capsunele cu mascarpone. A ta arata fantastic de bine! Te pup

  • Reply
    agenda nico
    mai 19, 2013 at 5:33 pm

    Un desert delicios si aspectos!

  • Reply
    Laura
    mai 23, 2013 at 9:36 am

    Ce bunatate!!

  • Reply
    Paula Gafitescu
    mai 23, 2013 at 9:36 am

    Ce frumos arata tarta, si ce poze superbe ai facut!! Te pup

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 23, 2013 at 9:39 am

    Multumesc fetele pentru cuvintele frumoase si aprecieri, ma bucur ca va place tartuca :*

  • Reply
    Alina Vicu
    mai 27, 2013 at 3:11 pm

    Intr-adevar perfecta!

  • Reply
    catkitchen
    mai 27, 2013 at 3:11 pm

    Ce frumos arata tarta ta Corinus !! Eu caut de trei zile niste capsune perfecte ptr un desert si nu ma gasit inca .Ale tale sunt una si una !! 😉
    Zile senine si tie !! <3

  • Reply
    Ate colorate
    mai 30, 2013 at 12:25 pm

    vai, vai…cum arata!

  • Leave a Reply