Mancaruri

Tarta cu ceapa si masline

Reteta minunatei tarte cu ceapa am vazut-o cu ceva timp in urma intr-o revista, insa nu-mi amintesc in care, asa ca daca o recunoasteti puteti sa ma trageti de maneca. Nu stiu daca e exact ca si in revista, caci azi am facut-o din amintiri, dar am retinut ca se pune otet peste ceapa 🙂
Asadar, nu aveti nimic de mancare in frigider? Atunci indrazniti a face tarta asta! Cu siguranta o sa impresionati pe cineva cu ea in farfurie. Si daca doriti o puteti portiona in cubulete si sa o serviti ca si aperitiv ca merge perfect.
Maslinele stiu sigur ca nu erau in reteta din revista, insa nu mi-am imagint tarta fara ele. Si bine-am facut ca le-am pus si pe ele, parca au intregit aromele. Abuzati, asadar, de masline fara mila!
Eu am folosit masline verzi in saramura cu coriandru si fenicul de la Xenia, distribuite de Robadunas, masline foarte gustoase, carnoase si aromate, exact pe gustul meu.
Ingrediente
-4 cepe rosii
-3 oua
-300 g branza de burduf
-200 ml smantana
-2 linguri de pesmet
-masline
-sare si piper
-putin cimbru
-o ligura otet balsamic
-o lingurita de unt sau 2 de ulei
Ceapa se curata, se spala, apoi se taie julien si se caleste in unt sau ulei. Caliti ceapa la foc mic si aveti grija sa nu se arda. Cand este translucida si moale se adauga sare, piper, cimbru si otetul balsamic. Din acest moment se mai lasa la calit cca 5 minute, apoi se lasa la racit.
Separat, intr-un bol se amesteca: branza cu ouale, smantana, pesmetul si sare si piper. Se omogenizeaza ingredientele apoi jumatate din compozitie se toarna intr-o forma de copt (eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm) in care s-a pus hartie de copt. Peste compozitia de branza se pune ceapa calita, apoi se toarna si restul compozitiei de branza peste ceapa, iar deasupra se aseaza maslinele. Tava se da la copt pentru 30 de minute.
Se serveste calda alaturi de salate.

 

 

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Ramona Alina
    noiembrie 11, 2012 at 6:23 pm

    Delicios, mie dor de brânza de burduf:)

  • Reply
    Alina Vicu
    noiembrie 11, 2012 at 6:23 pm

    Arata extrem de bine! As manca si cu ochii o portie 🙂

  • Reply
    Paula Gafitescu
    noiembrie 11, 2012 at 6:23 pm

    Arata grozav de bine!! Pot sa fur farfurioara aia? 😛 Te pup

  • Reply
    Simona
    noiembrie 11, 2012 at 6:23 pm

    Ce delicios arata!!

  • Reply
    catkitchen
    noiembrie 25, 2012 at 2:00 pm

    Ce-mi plac provocarile cu ce mai e prin frigider !! ;)Tarta ta a iesit senzational !!! 😉

  • Leave a Reply