leurda/ Mancaruri/ tarta

Tarta cu leurda si branza

De leurda am tot auzit in fiecare primavara, insa nu am cumparat niciodata sa pregatesc si eu. Insa anul acesta m-a atras mai mult ca niciodata si am cumparat 2 legaturi de toata frumusetea.
Leurda se mai numeste si usturoi salbatic si are o multime de proprietati curative. Aici gasiti mai multe informatii despre leurda.
Azi va prezint o tarta mi-nu-na-ta, pe care am facut-o cu una din cele 2 legaturi.

Ingrediente pentru aluat
-300 g faina
-150 g unt rece
-4-5 linguri de apa rece

Ingrediente pentru umplutura
-o legatura de leurda
-350 g branza de burduf
-3 linguri smantana
-1 ou mare (2 mici)
-sare
-piper
-putina nucsoara razuita

Prima si prima data se face aluatul. Intr-un castron se pune faina si untul rece taiat cubulete. Se framanta cele doua, pana cand rezulta o textura nisipoasa. Apoi se adauga apa si se mai framanta pana cand se leaga aluatul. Aluatul obtinut se pune intr-o folie si se lasa in jur de 30 de minute la frigider.
Intre timp se pregateste umplutura. Amestecam intr-un vas branza cu smantana, leurda taiata marunt, oul si condimentele.
Intr-o tava termorezistenta (unsa cu putin unt) se intinde aluatul si se fac cu furculita cateva gauri. Se adauga umplutura si se niveleaza. Optional puteti sa puneti si cateva rondele de rosii, eu una am pus.
Se da tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se serveste fierbinte!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    TeoBucatar
    aprilie 10, 2012 at 8:10 am

    Primavara asta nu am facut nimic de genul asta,asa ca fur de la tine!Arata apetisant!

  • Reply
    Corina Ureche
    aprilie 10, 2012 at 8:13 am

    Teo si pentru mine este o premiera, dar a iesit foarte buna. Iti recomand cu drag reteta!

  • Reply
    Andrea Sz.
    aprilie 10, 2012 at 9:07 am

    OMG!!! cum arata! Superb! nota 10, Cori! 🙂

  • Reply
    Sara & Miki
    aprilie 10, 2012 at 6:16 pm

    Imi place ideea de a folosi leurda. Pup!

  • Reply
    Fab Chef
    aprilie 12, 2012 at 6:20 am

    Wow, ce frumoasa e tarta ta. N-am papat leurda niciodata. Am inteles ca e un usturoi un pic mai fin. Am sa incerc si eu cu siguranta. Fotografiile tale sunt foarte reusite. Felicitari.

  • Reply
    Cristina
    aprilie 12, 2012 at 6:20 am

    Arata de nu se poate!!! Vreau si eu o feliuta!

  • Leave a Reply