Desert

Tarta rustica cu fructe

Dupa cum ziceam si la postarea dragului de pesto de leurda, Adina gazduieste in aceasta luna provocarea Dulce Romanie. Si s-a gandit ea ce s-a gandit si pe langa provocarile cu leurda si ciuperci ne-a dat de lucru si la o tarta rustica. Acuma va zic drept ca tarta mea mi-a cam dat batai de cap fiindca am cam uitat-o in cuptor si s-a cam prajit, pardon…sa spunem ca s-a facut ca porodicu a fata. Stiti ce e porodicul, nu?

Ei, dar am tinut musai si neaparat sa particip la provocare asa ca am profitat de minunatul nostru port traditional si asa i-am dat tartei aerul rustic. Multumesc mamei pentru ie si pentru poale, iar soacrei mele pentru frumoasele catrinte si naframa.
Va tuca lelea Corina si se bizuie pe voi ca incercati reteta :*
 Pentru blat framantam 400 g de faina (eu am folosit aceasta) cu 150 g de unt nesarat si o lingura xylitol pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam apoi un ou intreg, mai framantam cateva minute apoi adaugam 5-6 linguri de apa rece. Aluatul obtinut se impacheteaza intr-o folie si se da la rece min o ora.
Dupa o ora scoatem aluatul si il intindem in patura subtire pe care o asezam intr-o tava de copt. Surplusul de pe margini se indeparteaza si se foloseste ulterior pentru formarea grilajului pe deasupra (Adica se intinde din nou aluatul ramas si se taie in fasii).
Buuun. Asadar avem intinsa foaia in tava. O intepam cu furculita ici colo, apoi punem peste blat 5 piersici din compot taiate marunt si afine. Eu am pus piersicile in mijloc si de jur imprejur afinele.
Pentru crema amestecam asa: 250 g ricotta (se poate folosi cu succes si urda), 2 oua, 200 ml frisca lichida. Amestecul il turnam peste fructe, apoi aranjam fain frumusel bucatile de aluat in forma de grilaj (vezi foti de mai sus).
Dam tartuca la cuptor cca 40 de minute pana cand se rumena la obrajori, apoi o scoatem si o lasam sa se racoreasca si o pudram cu zahar.

 

Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Rita Oarga
    aprilie 29, 2013 at 6:23 pm

    Eu o sa incerc tartuca asta frumoasa chiar si de dragul costumului tau. Superidee!
    Arati exceptional, iar tarta e cireasa de pe tort.
    Felicitari!
    Adina nu are ambitie daca nu incepe postarea cu tine.
    Pupic!

  • Reply
    Alina Vicu
    aprilie 30, 2013 at 2:56 pm

    Senzationala lelea Corina, iar tarta sunt sigura ca e delicioasa! Musai de incercat! Ador costumul, de fapt ador toate costumele populare…Daca n-ar fi asa scumpe mi-as cumpara cate unul din fiecare zona. 🙂

  • Reply
    Paula Gafitescu
    aprilie 30, 2013 at 2:56 pm

    Bine iti mai sta imbracata asa!! 😉 Tarta asta e frumoasa ea, dar la tine in mana e si mai frumoasa!! Te pup

  • Reply
    Simona
    aprilie 30, 2013 at 2:56 pm

    Deci… este cea mai tare prezentare ever!!! Iar cum eu sunt fan "traditii", nici nu stiu la ce sa ma uit mai intai.. stergare… port… tarta.. 🙂
    Te tzuc!

  • Reply
    TeoBucatar
    aprilie 30, 2013 at 2:56 pm

    Asta da prezentare, Corina! Te pup!

  • Reply
    Corina Ureche
    aprilie 30, 2013 at 6:46 pm

    Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase :*

  • Reply
    catkitchen
    mai 2, 2013 at 9:08 am

    Iuffff Corinus , abia acum reusesc si eu sa las un comentariu la aceasta minunatie de postare .Mi-ai facut cea mai frumoasa surpriza , sincer !!! … iar tarta ta , zau ca nu-i bas asa bronzata !!
    O saptamana cu mult spor iti doresc ! <3

  • Leave a Reply