Jurnal de vacanta/ panna cotta/ Roma

Toate drumurile duc la Roma (part III): Hostaria Nerone

Daca stai cu fata la Colosseum, venind dinspre Columna lui Traian, si urci incetisor, pe stanga dai de Hostaria Nerone. Pe Via delle Terme di Tito ca sa fiu mai precisa si ca sa fiu si mai exacta va zic ca e la numarul 96.
Gasiti aici un local nu foarte mare, dar nici nu mi-e rusine cu el. Un loc nemodernizat si din cauza asta are si un farmec aparte. Cereti o masa si daca aveti noroc poate gasiti una libera pe partea cu Colosseum-ul, daca nu nu. Si veti sta in spate si o sa fie la fel e bine. Noi acolo am stat 🙂

Mesele sunt apropiate, poti deveni destul de intim cu vecinii de la cealalta masa, dar nimeni nu iti are treaba, nu te va asculta si nu se va uita in gura ta.
Si sa nu uit…seful de sala este un roman foarte simpatic si foarte vorbaret care va face totul ca sa te simti bine si te va trata asa cum trebuie tratat un turist care iti calca in ograda: cu politete…te face sa uiti rapid si de nota de plata. Dar ajungem si acolo.
Siiii ..domnul nostru a facut facultatea in minunatul Cluj-Napoca 😛

Pentru inceput noi am comandat…bere. Nastro Azzurro, desigur. Bere buna, racoritoare.
Berea ne-a amagit cat am asteptat comanda de mancare si a adancit putin gaura foamei din stomac.
Primul fel comandat: antipasti misti, adica mix de aperitive. Aici e interesant, caci ei au un bufet de unde te poti servi tu cu ce aperitive doresti. Sau la fel de bine comanzi antipasti si iti aduc ei de toate, e la libera alegere. Aperitivul e bogat, dupa cum se vede bine si mai jos, si ai zice la prima vedere ca nu mai poti manca altceva..dar mai intra.
9 euro/portia

A urmat al doilea fel, lasagna. A fost a 3-a lasagne incercata in Italia si a fost cea mai buna. Si asta pentru ca nu avea multa carne, doar un strat subtire. In rest abunda in branza. O minunatie, va rog sa ma credeti.
12 euro/portia
Si bineinteles, o bere intre cele doua feluri.

Pentru ca nu am mai putut manca si al treilea fel, care ar fi fost carne cu ceva garnitura, am trecut la desert. Ni s-a recomandat Panna Cotta cu fructe de padure. A fost punctul culminant si daca cunoasteti desertul ma intelegeti. Daca il cunoasteti, atunci musai trebuie testat.
6-7 euro/portia (nu mai retin exact)

Dupa desert am primit din partea casei cate un digestiv si din partea noastra inca o bere.
Si ajungem si la nota de plata. Calculul e simplu..dar ce mai conteaza? Mancarea a fost buna, atmosfera frumoasa si domnul de treaba…cel mai de treaba. V-am spus ca nu mai conteaza nota de plata, nu? 🙂
Merita sa ajungeti pe la Hostaria Nerone daca ajungeti la Roma…macar pentru o bere!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply