de post/ Mancaruri

Tocanita de naut si legume – reteta de post

tocanita de naut si legume - reteta de post

Tocanita de naut si legume. Este unul dintre raspunurile la intrebarea ce mai mancam bun azi. Sau ce sa gatesc rapid azi? Sau ce mancare sa mai fac de post?

Nautul este un aliment bogat in vitamine si in proteine, iar mancarurile pregatite cu el sunt satioase. Mie imi place nautul in orice. Il folosesc in salate, fac hummus si uneori pun cateva boabe si in supe. Daca vreti o gustare sarata sanatoasa puteti pur si simplu sa condimentati nautul si sa il puneti la cuptor pe hartie de copt. Este minunat!

Puteti pune in tocanita de naut ce doriti voi. Puteti adauga ciuperci sau sfecla coapta. Iese la fel de buna, va garantez. Eu am folosit boia afumata si va sfatuiesc si pe voi sa incercati. Gustul este mult mai bogat, veti vedea!

Ca mancare de post o o puteti manca asa, simpla. Daca vreti o mancare si mai consistenta, in afara perioadelor de post, puteti sa ii puneti alaturi chiftele, snitele sau fripturi.

Spor la treaba!

tocanita de naut si legume - reteta de post

Ingrediente Tocanita de naut si legume

  • 240 g naut (din conserva)
  • 3 morcovi
  • 3 ardei mici (rosu, galben, verde)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa alba mare
  • 400 g rosii decojite in sos (conserva)
  • 200 ml apa
  • 50 ml apa din conserva de naut
  • sare, piper si boia afumata dupa gust
  • 3-4 fire patrunjel proaspat
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare Tocanita de naut si legume

Pentru inceput, pregatim ingredientele:

  • ceapa se curata si se toaca marunt;
  • ardeii se spala, se curata de seminte si se taie cuburi (nu foarte mici);
  • usturoiul se toaca marunt;
  • morcovii se curata si se taie rondele subtiri;
  • nautul se scurge de lichid, dar se pastreaza 50 ml apa;
  • patrunjelul se toaca marunt.

Cum preparam tocanita 

Intr-o cratita sau wok se pune uleiul. Cand este incins se adauga ceapa si se soteaza 3-4 minute.

Se adauga usturoiul, iar dupa 1 minut ardeii si morcovii. Se soteaza legumele 2-3 minute.

Se adauga rosiile, nautul, apa si lichidul din conserva.

Se condimenteaza cu sare, piper si boia afumata si se lasa tocanita la fiert 20 de minute.

Sosul se va lega frumos datorita lichidului din conserva de naut, iar legumele vor fi usor crocante la interior.

Stingem focul si adaugam pastrunjelul tocat marunt.

Tocanita de naut si legume o puteti manca simpla, cu paine sau mamaliga.

Bieninteles, nu uitati de muraturi!

Pofta mare, dragii mei!

tocanita de naut si legume - reteta de post

tocanita de naut si legume - reteta de post

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply