Desert/ Torturi

Tort de cacao si mascarpone

Acest tort l-am facut pentru socrii mei, cu ocazia aniversarii zilelor de nastere.
Am vrut un tort usor si nu prea dulce si pana la urma a iesit un fel de pseudo-tiramisu, caci am folosit crema pe care o folosesc la tiramisu, pusa de aceasta data intre blaturi coapte.
Tortul a avut mare succes si mare trecere, iar tortul este pe lista preferatelor de acum.

Ingrediente
-pentru blat-
-5 oua
-4 linguri de zahar
-5 linguri de faina
-un praf de copt
-o lingura plina de cacao

-pentru crema-
-3 oua
-250 g mascarpone
-2 linguri de zahar

-pentru insiropat-
– 300 ml cafea putin indulcita

-pentru decor-
-un pachet de piscoturi
-cacao

Pentru blat am separat ouale. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul pana si-au dublat volumul si am obtinut o crema albicioasa. Albusurile le-am batut spuma, apoi le-am incorporat usor peste crema de galbenusuri. Am adaugat treptat faina cernuta si praful de copt, apoi cacaua.
Se amesteca usor si prin miscari ample compozitia pana se omogenizeaza.
Compozitia obtinuta se toarna in tava de tort si se coace la foc mediu 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Dupa ce este copt se scoate si se lasa la racit.
Intre timp se prepara cafeaua si se lasa si ea sa se raceasca complet.

Cand blatul este racit de tot se taie in doua transversal si este gata pentru a fi umplut cu crema.

Pentru crema se separa ouale. Galbensurile se mixeaza alaturi de zahar si mascarpone pana cans zaharul nu se mai simte. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu crema de galbenusuri si mascarpone, amestecand incet..astfel se obtine o crema pufoasa.
Se trece la asamblarea tortului.
Se insiropeaza blatul de jos al tortului cu cafea, apoi se pune crema si se niveleaza. Se insiropeaza si cel de-al doilea blat si se pune peste crema, cu grija sa nu se rupa fiind fragil de la insiropare.
Peste al doilea blat se mai pune un strat de crema si se imbraca si marginile tortului in crema, apoi se pudreaza din abundenta cu cacao. Piscoturile se rup pe jumatate si se lipesc de marginile tortului.
Puteti sa lasati tortul asa, insa pentru o estetica mai frumoasa va recomand sa il legati cu o panglica si sa ii faceti o funda frumoasa!

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    greeneyes
    martie 28, 2012 at 7:34 am

    mega-delicios arata!!! pozele sunt de artist :*

  • Leave a Reply