Desert

Tort de clatite (cu ciocolata si visine)

Atunci cand iti faci singura tortul de ziua ta ai avantajul ca il poti face asa cum doresti, dupa poftele tale.
Ieri, 10 mai, a fost ziua mea, ocazie cu care am pregatit un tort nu mai mult si nici mai putin…de clatite.
Poate nu suna si nu este musai un tort aniversar, poate nici nu am dorit acest lucru. Insa am stiut clar ca de ziua mea doresc sa mananc ceva ce-mi place mult. Clatite si ciocolata.
Tortul acesta nu este un dulce dulce, ci mai degraba este amarui si acrisor. Pentru gusturile mele si ale sotului e perfect, insa, cum ziceam si mai jos, daca doriti sa il preparati si va plac dulciurile tare tare este nevoie sa mai puneti zahar.
Ingrediente
– 10 clatite
Pentru umplutura
-300 ml frisca lichida
-2 tablete de ciocolata (una amaruie una cu lapte)
-un pahar de 250 ml cu visine fara samburi
Pentru decor
-frisca
-ciocolata fulgi
-cacao
Pentru clatite nu va dau o reteta anume, acestea se fac dupa reteta fiecaruia. Personal le fac dintr-un amestec de oua, lapte, zahar si faina.
Pentru crema de ciocolata si visine folosita la umplut punem frisca si ciocolata pe baie de aburi pana cand ciocolata este topita. In blender punem visinele si le maruntim, insa nu de tot…ci sa mai ramana si cateva bucatele mai marisoare. Punem visinele maruntite in crema de ciocolata si lasam sa se raceasca. Cand aceasta este racita o transferam intr-o caserola pe care o punem la frigider minim 2 ore.
Dupa 2 ore putem asambla tortul. Pe un platou punem o clatita si peste ea intindem crema, repetand pasul pana la terminarea cremei. Apoi tortul se decoreaza. Eu am folosit frisca, i-am facut o floare din cacao si am presarat cativa fulgi de ciocolata.
Tortul se da la rece pana in momentul servirii.
Dupa cum se vede treaba eu zahar nu am pus in plus fata de ceea ce s-a gasit in ingrediente, insa daca va plac dulciurile mai..dulci si doriti sa faceti acest tort adaugati zahar in crema si in frisca.
Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    nails, colours and more
    mai 11, 2012 at 5:58 am

    dumnezeiesc arata…
    sa traiesti si sa fii sanatoasa, sa mai faci 😀

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 11, 2012 at 5:59 am

    multumesc :)) mai fac, mai fac!!

  • Reply
    Micul
    mai 11, 2012 at 6:34 am

    Moammma Corina ce bunaciune si ce bine arata.
    Sa ai weekend fain.

  • Reply
    Corina Ureche
    mai 11, 2012 at 6:34 am

    @Micul: merciii, week-end-frumos si tie!!

  • Reply
    DiaMar-bucataria galbena
    mai 11, 2012 at 1:57 pm

    O combinatie super.
    Pupici!

  • Reply
    Micul
    mai 15, 2012 at 9:59 pm

    Ce era mai important am uitat sa scriu.
    La multi ani fericiti si plini de bucurii.

  • Reply
    Fab Chef
    mai 15, 2012 at 9:59 pm

    Minunat arata tortul.
    La multi ani! Multa sanatate si fericire!

  • Leave a Reply