4 retete la Airfryer – retete delicioase pregatite in friteuza cu aer cald: file de peste crocant, ciuperci umplute, lava cake si chiftele umplute cu oua de prepelita. Totul se pregateste usor si simplu, preparatele se gatesc uniform datorita aerului care circula sus-jos. Varianta mea de Airfryer este de la Philips – click aici.
File de salau crocant – 4 retete la Airfryer
Ingrediente
- 700g file salau
- 60g faina
- 2 oua mari
- 100g pesmet panko
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita pudra de usturoi
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita piper
- 1 lingurita patrunjel uscat
- Putin ulei de masline intr-un recipient cu pulverizator
Preparare
Taiem pestele bucati egale (aproximativ 9 cm lungime si 4 cm grosime). Le tamponam cu un prosop de bucatarie.
Intr-o farfurie amestecam faina cu sare, piper, praf de usturoi si boia. In alta farfurie amestecam pesmetul cu patrunjelul uscat. Intr-un castron batem ouale cu furculita. Trecem bucatile de peste prin faina, ou si pesmet, apoi le asezam in Airfryer Smart XXL cu o mica distanta intre ele. Setam aparatul la 200°C si 11 minute. Dupa 5 minute, deschidem aparatul, scoatem cuva si pulverizam pe fiecare bucata putin ulei (1-2 pulverizari). Inchidem si lasam sa se gateasca pâna la final. Salaul crocant e perfect cald-fierbinte alaturi de un sos. Eu am facut un sos rapid din iaurt, usturoi si ulei de masline.
Portobello Caprese – 4 retete la Airfryer
Ingrediente pentru 2 portii
- Ciuperci Portobello
- Mozzarella (bilute, razuita, felii)
- Rosii cherry colorate
- Pesto de busuioc
- Frunze de busuioc si crema de otet balsamic (optional)
Preparare
Curatam ciupercile de impuritati cu o periuta sau un servetel uscat, apoi le rupem coditele. In palaria fiecareia punem o lingurita de pesto de busuioc si nivelam pe toata suprafata. Asezam bilute de mozzarella si rosii taiate in doua. Punem ciupercile in Airfryer-ul Smart XXL si le coacem la 190°C 7 minute. Ciupercile se servesc calde-fierbinti cu busuioc proaspat si crema de otet balsamic.
Lava Cake – 4 retete la Airfryer
Ingrediente (pentru 4 portii)
- 170g ciocolata amaruie (75% cacao)
- 110g unt 82% grasime
- 3 oua
- 15g faina integrala
- 50g zahar
- Un praf de sare
- Extra: putin unt si cacao (pentru uns formele)
Preparare
Incepem prin a unge 4 vase remakin cu unt, apoi le tapetam cu cacao. Le punem la frigider pâna pregatim comozitia ciocolatoasa. Maruntim ciocolata si o punem intr-o cratita cu fund gros sau intr-un bol termorezistent impreuna cu untul. Topim la baie de aburi, apoi lasam deoparte sa se racoreasca 1 minut. Mixam 2-3 minute ouale impreuna cu zaharul si praful de sare. Adaugam faina cernuta si omogenizam. Turnam peste oua ciocolata topita, in fir subtire, amestecam bine de tot, apoi turnam compozitia in formele reci (umplem ¾ din fiecare recipient). Asezam formele in cuva Airfryer-ului si coacem 7 minute la 180°C. Dupa coacere rasturnam (cu grija sa nu ne ardem) prajiturica pe o farfurie si o pudram cu zahar (optional). Inghetata si sosurile merg excelent cu lava cake. Eu am facut un sos de zmeura din zmeura congelata si putin zahar. Este absolut delicios!
Chiftele umplute cu oua de preplita – 4 retete la Airfryer
Ingrediente
- 12 oua fierte de prepelița
- 500g carne tocata de vita
- 60g morcov razuit
- 60g pesmet
- 2 oua de gaina
- 1 legatura ceapa verde tocata marunt
- ½ legatura patrunjel tocat marunt
- Sare si piper
Preparare
Lasam deoparte ouale de prepelița si punem toate celelalte ingrediente intr-un bol. Amestecam bine de tot pana avem o compoziție omogena. Pentru fiecare chiftea vom lua compoziție (aproximativ 60-65g/bucata) pe care o aplatizam intre palme. Punem in mijloc un ou si adunam carnea in jurul lui. Modelam chiftelele intre palme, apoi le asezam in Airfryer. Coacem chiftelele la 170C – 25 minute.
Atat de simplu!