Va intrebam zilele trecute, pe pagina de Facebook, daca ati dori sa regasiti pe blog idei de combinatii pentru mic dejun, pranz si cina, combinatii mai sanatoase, mai lejere.
Am fost placut surpinsa de multimea de mesaje pozitive, asadar m-am pus pe treaba, am aranjat frumusel in farfurie si am facut poze.
7 idei gustoase pentru mic dejun
Varianta 1:
Paine graham, ou fiert, o mana de masline, rosie, castravete, ardei galben.
Varianta 2:
Paine graham, rosii cherry, castravete proaspat, felii de ardei galben, pasta tartinabila facuta din: 100 g ton in suc propriu, 100 g branza Fagaras, 1 ceapa alba mica, 2 fire de patrunjel, sare si piper, 2 lingurite ulei de masline si putina zeama de lamaie.
Am pus toate ingredientele in blender si le-am pasat. Gata!
Varianta 3:
Paine graham, ou fiert, avocado feliat, ridiche marisoara, rosii cherry, o mana de masline verzi, cateva felii de ardei galben.
Varianta 4:
Paine graham, rosii, masline negre si crema de avocado facuta din: 1 avocado bine copt pasat impreuna cu o ceapa mica, zeama de lamiae, sare si piper. Pe deasupra am presarat susan negru.
Varianta 5:
Paine graham, felii de ardei gras, ou fiert si branza telemea.
Varianta 6:
Paine graham,branza telemea, rosii, ton scurs de ulei si+lamaie.
Varianta 7:
Paine graham, branza cottage light, ceapa verde (daca e weekend :D), ridiche, masline.
Dupa cum vedeti, putem sa pregatim si cu o seara inainte ceea ce punem a doua zi dimineata in farfurie.
- Ouale le putem fierbe pe toate odata, iar in fiecare zi in care ne socotim noi ca vrem sa mancam (dar nu mai mult de 4 pe saptamana, mi-a recomandat medicul) le scoatem la inaintare.
- Pasta de ton cu branza se poate pregati seara si pastrata acoperita cu o folie.
- La fel si legumele, le putem felia si tragem deasupra o folie. Bineinteles, nu punem sare si piper decat la masa.
Sper sa va placa articolul meu, de fapt, chiar va rog sa-mi lasi impresii. Cel mai si cel mai mult ma intereseaza daca doriti sa vedeti articole de acest gen si pentru pranz si cina.
10 comments
Arata totul foarte bine,chiar mi s-a făcut pofta:)!Bafta multa!
Multumesc Ileana 🙂
Eu aveam o problema cu legumele crude, mai ales in extrasezon dar acum am descoperit ca exista unele chiar gustoase si am inceput sa le mananc. Foarte interesanta pasta cu ton, sigur incerc si eu. Si numai bune ideile pentru un mic dejun sanatos pentru prichindeii mei! Multumesc, Cori :*
Multumesc si eu Irina!
Evident că vrem! La cåt de bine arată şi la cåt de echilibrat sunt realizate aşteptăm cu mare interes şi Prânzul şi Cina. ☺
Cat de repede vin si ele 🙂
Foarte util articolul, mai ales ca noi avem in fiecare dimineata problema cu “azi ce mancam?” Astept cu nerabdare si idei de mancare sanatoasa pt pranz si cina 🙂
Problema asta o am si eu si cred ca o voi avea mereu
Mie îmi place micul dejun foarte mult, întotdeauna am mâncat bine, dar recunosc că uit să mănânc mai multe legume proaspete. Recunosc că şi eu trebuie să renunţ la zahăr şi alte dulciuri nesănătoase. Abia aştept să postezi idei pentru cina şi deserturi sănătoase. :*
Eu ma bucur ca m-am reimprietenit cu legumele proaspete, imi fac foarte bine. Te pup :*