Va aduc astazi, asa mai repejor, doua idei de aperitive usoare si rapide, pe care le puteti pregati pentru orice ocazie. Fie pregatiti o masa usoara doar pentru doua persoane, fie aveti invitati sau organizati o seara intre prieteni, cred eu, ca aceste doua aperitive va vor aduce doar laude.
Va invit, asadar, sa descoperiti mai jos propunerile mele colorate, care fac parte din campania „Iubim si daruim cu Schar”, #IubimSiDaruim, o campanie Schar si celiaci.ro. Sper din suflet sa va placa, sa le testati si sa va bucurati de ele alaturi de persoanele dragi voua. Nu sunt retete complicate si le puteti adapta cu usurinta preferintelor voastre alimentare.
De aici din bucataria mea eu va trimit doar ganduri de bine si energie pozitiva si va multumesc din suflet ca ma urmariti. Facem o echipa buna si sunt recunoscatoare ca va am alaturi!
Si nu uitati ca impreuna cu Schar avem un concurs pentru voi, unde puteti castiga produse fara gluten pentru o luna intreaga. Trebuie doar sa lasati un comentariu in care sa daruiti un gand bun, sa ne impartasiti o experienta pozitiva care sa ne inspire in a fi mai buni, mai generosi, mai recunoscatori si mai iubitori. Click aici pentru detalii.
Ingrediente Crostini fara gluten cu avocado si branza halloumi (8 bucati)
- crostini Schar
- 1 avocado copt
- sare si piper dupa gust
- 2-3 lingurite zeama lime
- 2-3 felii branza halloumi
- masline kalamata
- rosii cherry
- ulei de masline
Pentru inceput, incalzim o tigaie grill si prajim halloumi pe ambele parti, 1-2 minute, apoi taiem branza cubulete.
Curatam avocado de coaja si il pasam cu furculita intr-un bol, adaugam zeama de lime si sare si piper dupa gust.
Pasta obtinuta o intindem pe crostini, iar deasupra punem cubuletele de halloumi.
Aranjam crostini pe un platou dragut sau pe un fund de lemn si decoram cu masline si felii de rosioare, rasnim piper si picuram ulei de masline extravirgin.
Ingrediente Salata pui si grissini fara gluten
- grissini Schar
- piept de pui la gratar taiat fasii
- salata verde rupta in bucati potrivite
- castraveti taiati cuburi
- rosii cherry taiate in 4
- fenicul taiat marunt
- porumb dulce
Pentru dresing
- ulei de masline
- otet balsamic
- sare si piper dupa gust
- sos de soia dupa gust
Salata se prepara cat ai spune…salata 🙂 Iar cantitatile sunt dupa ochi, cum s-ar spune, in functie de cate borcane doriti sa pregatiti, daca luati masa doar voi doi intr-un cadru mai intim, sau aveti musafiri si vreti sa ii impresionati cu ceva bun.
Puneti toate ingredientele pentru salata intr-un bol si amestecati, apoi portionati salata in borcane. Adaugati in fiecare borcan, intr-o margine, 2-3 bucati de grissini fara gluten.
Dresingul il preparati separat si il adaugati peste salata doar in momentul servirii.
Ce ziceti, va face cu ochiul salata mea?
Bonus tip: daca nu doriti sa lasati grissini intregi, ii puteti rupe in bucatele si sa ii adaugati asa in salata, in loc de crutoane. Simplu si rapid!
1 comment
Imi place aceasta reteta: https://farm2.staticflickr.com/1714/24875087486_5902498530_h.jpg fiindca iubesc avocado si este un aliment indicat pentru afectiunea mea.