Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Pancakes cu spanac – Clatite cu spanac

aprilie 15, 2021

4 retete la Airfryer

aprilie 4, 2021

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021
MancaruriMic dejun

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Desert

Arhiva primelor retete-Negresa cu visine si bezea

written by Corina Ureche aprilie 16, 2014
Am acceptat cu mare drag provocarea primita din partea Dr. Oetker de a scrie despre primele retete de dulciuri. Si nu-mi este deloc greu sa scriu despre aceasta pentru ca tin perfect minte cand am facut prima prajitura singura-singurica, fara ajutorul cuiva.
Se intampla in 2010 cand, in sfarsit, m-am mutat la casa mea si am avut bucataria mult visata si mai ales am avut cuptorul meu si doar al meu (pana in 2010 am locuit in camin studentesc unde cuptorul era doar un vis si atat). Prajitura de care va vorbesc este o negresa cu bezea, negresa pe care mama o pregatea de 3-4 ori pe luna si de care efectiv nu ne puteam satura. Cu blat cu cacao, dulceata acrisoara si albusuri batute pe deasupra…sincer, nu vad cum te-ai putea satura de asa ceva 🙂
Prima mea negresa a fost acceptabila, daca imi dati voie sa o numesc asa, desi e mult spus. Un blat deloc pufos, cu prea multa dulceata si cu albusurile pleostite dupa prima jumatate de ora de la asamblare. Un aspect destul de indoielnic, per general, dar buna la gust. M-am pleostit si eu odata cu prajitura si o vreme nici nu am mai incercat sa o fac si o puneam pe mama sa imi faca si aduceam de acasa gata facuta.
Asta pana intr-o zi cand am zis ca e timpul sa o refac. Am studiat mai atent reteta, am avut mai multa grija la cantitati si am folosit ingrediente de mult mai buna calitate, dar cel mai important am avut rabdare si am facut totul pe indelete. Si surpriza! Mi-a iesit negresa perfecta si nu e nici o exagerare in afirmatia facuta. Atat de perfecta incat s-a consumat toata in ziua respectiva.
Acum, cu ocazia Pastelui, voi face doua negrese: una pentru parintii mei, iar cealalta pentru socrii mei si sincer abia astept sa ma apuc de lucru.
Negresa mea de astazi este mai speciala, adica am copt aluatul de blat in forme de cupcakes, in loc de dulceata am folosit visine si am aromat blatul cu vanilie. Albusul l-am caramelizat pe margini, dand astfel un aspect mai chic si interesant.
Sper sa va placa reteta si sa o incercati.
Surpriza de la Dr. Oetker a venit in ajutorul meu, asadar mii de multumiri!
 
 
 

 

 

Ingrediente
-5 oua
-200 grame unt
-150 ml lapte caldut
-200 g zahar + zahar pt albusuri (8 linguri)
-2 linguri de cacao Dr. Oetker
-10 linguri  faina alba
-un  praf de copt
-1/2 pastaie de vanilie
-visine (am avut congelate)
Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu untul si zaharul pana cand acesta nu se mai simte zgrunturos, apoi se adauga  laptele caldut in care a fost stins praful de copt. Pastaia de vanilie se taie pe lungime si cu ajutorul cutitului se razuiesc semintele, care se pun in aluat.
Se adauga cacao si faina si se amesteca aluatul pana  cand compozitia este omogena.Aluatul se toarna in forme de cupcakes, iar deasupra se pun 2-3 visine.
Se dau formele la cuptor pentru 30 de minute (se face testul scobitorii, daca aceasta iese cu urme de aluat pe ea mai lasati 5 minute la cuptor). Cand minunile sunt coapte se scot si se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma cu cele 8 linguri de zahar, se pune spuma intr-un pos si se orneaza negresele. Optional, daca aveti o torta pe gaz, puteti sa caramelizati marginile spumei, asa cum am facut si eu.
Puteti sa coaceti blatul si in tava normala de prajitura, iar visinele sa le puneti deasupra aluatului.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina Ureche

previous post
Pide cu sunca si cascaval
next post
Tocana de vitel cu legume

You may also like

Salam de ciocolata. Cu nuci, scortisoara si coaja...

ianuarie 2, 2016

Pavlova (cu ciocolata)

februarie 23, 2012

Tarta cu dulce de leche si banane

ianuarie 25, 2012

Biscuiti cu ovaz si stafide

decembrie 5, 2019

Clatite cu branza si capsuni la cuptor

mai 27, 2020

Gomboti cu prune

august 31, 2012

Pandispan cu capsuni

mai 15, 2018

Briose cu lamaie si nuca de cocos

februarie 21, 2019

Biscuiti cu unt de arahide si ciocolata

septembrie 12, 2018

Pavlova cu capsuni si cimbru

iunie 9, 2019

2 comments

Paula Gafitescu aprilie 24, 2014 - 11:10 am

Sunt grozave pe bune! Un Paste fericit iti doresc draga mea!

Reply
Timea mai 1, 2014 - 8:05 am

Arata minunat!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (16) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (18) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (30) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (23) masline (13) mic dejun (14) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (23) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete prajitura (12) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (96) rosii (29) salata (17) selgros (40) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) spanac (17) usturoi (18) zmeura (14)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ