Biscuiti cu cacao sau crinkle cookies sau biscuiti crapati sau biscuiti de Craciun. O multime de denumiri pentru unii dintre cei mai faini biscuiti din lume. Si gustosi, dar si cu haine de sarbatoare.
Sarbatorile de iarna de bat la usa si sunt sigura ca lucrati de zor la meniul festiv si listele de cumparaturi. Va propun sa puneti pe lista si acesti biscuiti superbi, de la mic la mare, toata lumea ii va indragi.
Musai de stiut inainte de a te apuca de treaba!
- Cel mai important aspect al acestei retete este faptul ca aluatul trebuie sa stea la rece la frigider. Este obligatoriu acest pas! Minimum 4 ore sau chiar peste noapte ar fi ideal. Daca va grabiti, puteti sa puneti aluatul la congelator pentru 30-40 de minute. Ce se intampla daca aluatul nu este rece? Biscuitii nu vor creste ci se vor intinde in toata tava.
- Statul de zahar pudra trebuie sa fie gros, generos. Doar asa la final se obtine contrastul fain alb-negru. Daca stratul este unul superficial, riscati ca dupa coacere biscuitii sa aiba doar cateva urme albe si atat.
- Aluatul poate fi aromat cu diferite esente: vanilie, rom, migdale, lamaie etc. Adica aromele care va plac cel mai mult.
- Aluatul poate fi facut cu cateva zile inainte, chiar si 2 saptamani, si tinut la congelator. Il scoateti in frigider sa se decongeleze peste noapte sau cu cateva ore bune inainte de a va apuca de treaba.
Ingrediente Biscuiti cu cacao – crinkle cookies
- 300g faina
- 80g cacao
- 200g zahar
- 125ml ulei de floarea soarelui
- 4 oua
- 10g praf de copt
- un varf de cutit sare
- 100g zahar pudra
4 comments
Am incercat azi acesti biscuiti. Sunt atat de faini!! Multumesc tare mult pentru reteta! ♥
Ma bucur mult de tot ca ti-au placut!
Buna ziua,
Posibil sa fi omis informatia, imi puteti spune cam cate bucati ies?
Multumesc frumos!
Salutare. Ies aproximativ 20-22 bucăți, însă depinde cât de mari ii faci.