Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
AperitiveMancaruri

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020
AperitiveDesertMancaruri

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020
Mancaruri

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020

Curry de creveti si lapte de cocos

iunie 24, 2020
MancaruriPui

Pui si legume cu miere si usturoi la cuptor

iunie 18, 2020

Mazare cu menta si usturoi si somon cu pesto de patrunjel

iunie 10, 2020

Pesto de patrunjel cu nuci

mai 22, 2020
gustari sarateMancaruri

Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola

written by Corina octombrie 7, 2016
Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola

Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola – o gustare minunata de avut in casa. Si nu doar in casa, biscuitii sunt excelenti de luat in pachetelul de la scoala ori serviciu! Vezi mai jos reteta 🙂

Numa bine a venit weekendul si poate-poate va indurati si porniti un mniezuc cuptoarele si daca tot le porniti faceti si biscuitii astia roscovani. Ca de facut simplu si rapid, se fac! Numai dispozitie pentru ei sa aveti. Si cum pofta vine mancand …

Reteta am preluat-o dintr-o revista italiana, pe care o am de foarte multi ani. Bresaola gasiti in orice hypermarket, ca sa nu mai zic de prosciutto sau parmezan.

Acuma bineinteles, daca nu gasiti, nu gasiti si gata, sunt convinsa ca nu e nimic gresit in a folosi ingrediente mai neoase.

Noi am mancat biscuitii cu parmezan si alte minuni cu iaurt, suntem mari mancatori de iaurt/kefir. Dar sa stiti ca sunt tare buni si asa simpli.

Sper sa va placa!

biscuiti cu parmezan

biscuiti cu parmezanIngrediente Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola

  • 225 g faina alba
  • ½ pliculet praf de copt
  • 60 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • ½ lingurita boia dulce
  • 5 felii bresaola ori prosciutto
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri seminte de floarea-soarelui (sau orice altfel de seminte care va plac)
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan razuit

 

  • pe langa acestea, tineti aproape si 2-3 lingurite de faina si putin lapte

Mod de preparare Biscuiti cu parmezan, boia si bresaola

 

Preincalziti cuptorul la 200 grade si puneti hartie de copt intr-o tava.

Intr-un castron incapator cerneti faina si praful de copt. Adaugati boiaua, sarea, semintele si bresaola taiata fasii subtiri. Amestecati.

Turnati laptele si untul topit si framantati pana cand obtineti un aluat moale, dar nelipicios.

Pentru asta va vor ajuta faina sau laptele pastrat deoparte. Daca vedeti ca aluatul e prea lipicios adaugati putina faina, daca dimpotriva, este prea uscat, adaugati putin lapte.

Pe blatul de lucru presarati putina faina si intindeti aluatul obtinut intr-o patura subtire, de cca 0,5 cm.

Decupati biscuitii cu o forma rotunda (de 6 cm diametru am avut eu si mi-au iesit 25 bucati), pana terminat tot aluatul. Adica intindeti, decupati, ce ramane modelati la loc, iar intindeti, iar decupati si tot asa.

Asezati biscuitii in tava pregatita.

Bateti oul cu o furculita si ungeti biscuitii, apoi presarati pe fiecare putin parmesan.

Dati tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand biscuitii sunt crescuti si rumeni.

Pofta cea mai buna!

biscuiti cu parmezan

Print Friendly, PDF & Email
biscuiti cu bresaolabiscuiti cu parmezanbiscuiti saratiretete biscuiti
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Ciolan de porc la slow cooker
next post
Meniu de duminica, pentru aniversarea blogului

You may also like

Sandvis la cuptor cu sunca si cascaval

ianuarie 7, 2013

Saleuri cu iaurt si parmezan

decembrie 29, 2018

Pogacele cu aluat oparit

ianuarie 8, 2012

Tarta cu broccoli (fara blat)

august 12, 2013

Covrigei

ianuarie 12, 2013

Saratele cu chimen la presa

decembrie 14, 2017

Rondele de vinete cu rosii si mozzarella

august 9, 2012

Aperitive cu foietaj si branza camembert

ianuarie 4, 2017

Pide cu sunca si cascaval

aprilie 11, 2014

Pachetele bolognese cu aluat dospit

ianuarie 19, 2016

2 comments

Claudia octombrie 16, 2016 - 1:04 pm

Eu nu mai vad nimic din reteta 🙂
Asa de mult imi plac pozele! Sunt …wow! 🙂

Reply
Biscuiți sărați crocanți cu parmezan - rețeta - DeWeekend.Ro mai 26, 2020 - 3:20 pm

[…] trecut în revistă ingredientele. Din lista propusă de Corina, vezi rețeta aici, îmi lipseau 2, dar am improvizat. Mă bucur că sunt o fire organizată și mă aprovizionez cu […]

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (29) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (12) lamaie (14) mancare la pachet (17) masline (13) mic dejun (13) morcovi (24) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (21) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (92) rosii (28) salata (17) selgros (37) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (15) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necesare
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necesare

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.