Biscuiti cu parmezan si branza de burduf, perfecti pentru intins pe ei crema de branza, unt aromat sau de rontait simpli. Sunt suficient de aromati, asa ca merg excelent ca gustare. Oriunde, oricand. Noi ne-am batut pe ei, Petru are centura neagra la devorat gustari sarate, asa ca eu am ciugulit ce a mai ramas. Ma rog, asta e varianta pe care o cunoaste el. In realitate, pana sa ajunga acasa eu am mancat bine-mersi. Da no, lui sa nu-i spuneti!
Daca ii vreti si mai smecheri, inainte de a-i coace, ungeti-i cu ou batut si presarati diferite seminte. Susan alb ori negru, seminte de chimen, sare grunjoasa. Si daca vreti o smecherie si mai smechera, puteti sa adaugati in aluat tot felul de plante aromatice uscate. Variantele sunt nelimitate, asa ca faceti exact cum va place voua mai mult.
Biscuitii cu parmezan si branza de burduf se pastreaza foarte bine la frigider. Totusi, nu cred ca vor ramane prea multi. Sunt prea buni!
Ingrediente Biscuiti cu parmezan si branza de burduf
- 200 g faina
- 100 g unt la temperatura camerei
- 50 g parmezan razuit
- 50 g branza de burduf
- 1 ou
- sare si piper
Mod de preparare Biscuiti cu parmezan si branza de burduf
Pornim cuptorul la 180 de grade si punem hartie de copt intr-o tava.
Intr-un bol punem untul si oul si le mixam pana obtinem o spuma fina.
Adaugam branzeturile si mixam in continuare pana cand avem o compozitie omogena.
Adaugam faina, sare si piper. Recunosc ca eu gust aluatul, asa crud cum este, si abia apoi mai pun sare daca este cazul. Atat parmezanul cat si branza de burduf sunt destul de sarate, asa ca va recomand sa faceti la fel. Gustati si adaugati sare doar daca considerati ca ar mai merge.
Framantam aluatul bine pana cand faina este perfect inglobata.
Formam o minge din aluat, tragem folie alimentara peste el si il dam la rece minimum 1 ora.
Dupa acest timp, scoatem aluatul si il intindem in foaie subtire pe blatul de lucru pe care am presarat putina faina.
Cu un cutit sau o rola speciala de taiat, taiem biscuitii in ce forma dorim. Mie mi-au iesit patrato-dreptunghiulari. Daca ii vreti rotunzi, decupati-i cu un pahar.
Cu o furculita intepati fiecare biscuite in 1-2 locuri. Asezati biscuitii in tava pregatita si dati la cuptor pentru 12 minute sau pana cand se rumenesc usor. In functie de cuptorul vostru.
Odata copti, ii scoateti pe un gratar sa se raceasca si asta este tot!
- Din cantitatile date mi-au iesit 35 de biscuiti, nici prea mari, nici prea mici. Numa buni!
Pofta buna!
2 comments
ca de obicei, arata bestial si cred ca sunt si foarte buni! spune-mi te rog cam ce grosime ar trebui sa aiba aluatul intins? asa cum se vede in poze sau mai cresc ei la cuptor? Multumesc frumos!
Ma bucur ca îți plac. Nu prea cresc la copt pentru ca nu au agent de creștere. Practic cât întinzi atâta ies, de aceea nu ii face foarte groși.