Daca cititi aceste randuri inseamna ca aveti o mandrete de urda ce tocmai asteapta sa fie folosita in cel mai delicios mod posibil. Sau cel putin pot spera ca veti considera biscuitii mei ceva delicios de numa.
Aluatul folosit este baza pe care o folosesc in general la biscuiti si la care adaug ce am la indemana. Uneori pun ciocolata maruntita, nuci sau migdale macinate sau fructe uscate. De data asta am adaugat urda proaspata si nu-mi pare rau deloc. Am avut urda de casa, plina de gust. Biscuitii au iesit foarte aromati si gustosi.
In caz ca nu aveti urda puteti sa folositi aceeasi cantitate de branza ricotta. Vor iesi la fel de buni.
Am folosit dulceata de zmeura pentru ca este mai acrisoara, insa orice fel de dulceata este buna. Si nu, nu sunt foarte dulci biscuitii mei. Exista un singur mod de a afla asta. Sa ii incercati!
Ingrediente Biscuiti cu urda si dulceata
- 200 g urda
- 330 g faina
- 150 g unt la temperatura camerei
- 2 oua
- 70 g zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- dulceata preferata (de zmeura am folosit eu)
Mod de preparare Biscuiti cu urda si dulceata
- Pornim cuptorul la 180 de grade (foc moderat) si pregatim o tava in care asezam hartie de copt.
- Intr-un bol adaugam zaharul si untul. Mixam pana zaharul este dizolvat (chiar daca dureaza putin)
- Adaugam ouale, esenta de vanilie si urda. Amestecam.
- Adaugam faina si praful de copt. Framantam pana obtinem un aluat foarte usor lipicios.
- Din aluat formam bilute (mi-au iesit 20 de bucati) pe care le asezam in tava pregatita.
- Cu degetul sau manerul unei linguri facem o adancitura in fiecare biluta (asa cum se vede si in poza de mai jos).
- In adancitura punem dulceata.
- Dam tava la copt pentru 20 de minute sau pana biscuitii se rumenesc usor.
- Inainte de servire ii lasam pe un gratar sa se raceasca complet.
Pofta buna!