Bucătăria Urecheatei
  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert

Bucătăria Urecheatei

  • Home
  • Despre
  • Contact
  • Mic dejun
  • supe/ciorbe
  • Mancaruri
  • Aperitive
  • salata
  • Paste
  • Desert
Mancaruri

Paste scoici umplute cu ricotta si spanac

martie 11, 2021

Waffles sarate cu bacon

februarie 23, 2021

Tocana de porc cu legume la slow cooker

ianuarie 29, 2021
AperitiveMancaruri

Paine fara gluten

ianuarie 25, 2021

Halloumi fries – bastonase de halloumi pane

ianuarie 20, 2021

Chiftele de ton la cuptor

noiembrie 4, 2020
AperitiveMancaruri

Tarta cu malai

octombrie 21, 2020

Focaccia cu struguri – Schiacciata con l’uva

octombrie 2, 2020

Cartofi dulci umpluti

septembrie 17, 2020
MancaruriPui

Piept de pui cu cascaval si sos de rosii

august 26, 2020

Vinete cu parmezan la cuptor

august 6, 2020

Shakshuka cu dovlecel

iulie 28, 2020
Desertretete fara gluten

Budinca cu tapioca si cacao

written by Corina iunie 27, 2017
Budinca cu tapioca si cacao

Budinca cu tapioca si cacao a devenit desertul meu preferat din vara asta. Nici nu mai stiu sigur de cate ori am facut budinca asta. Deja ma pot considera experta!

Pe scurt, tapioca este amidonul extras din planta manioc sau cassava, originara din sudul Americii. Tapioca nu contine gluten, deci e perfecta pentru cei ce tin o dieta gluten free. Tapioca contine vitamina B, magneziu, fier si acid folic si este o sursa bogata de carbodidrati.

Pe piata exista tapioca sub forma de faina si perle. Despre faina nu prea stiu ce sa va spun. Nu am folosit-o, nu stiu cum se comporta. Am mancat, in schimb, budinca facuta cu faina, dar imi place mai mult cu perlute.

Perlele sunt niste mici si dragalase bobite albe care te ajuta sa faci deserturi delicioase. Eu intotdeauna le fierb apoi le trec printr-un jet de apa, apoi le fierb din nou in lapte pana se ingroasa. Daca nu as face asta si le-as fierbe direct in lapte, as obtine o budinca de o consistenta prea tare. Personal nu-mi place, dar puteti incerca ambele variante si vedeti care va place mai mult.

Budinca de tapioca o poti lua cu tine oriunde. Eu am pus-o in borcan alaturi de fructe proaspete si am luat-o la birou. Mi-a facut ziua mai frumoasa!

Cum am facut? Iti zic mai jos!

budinca cu tapioca si cacao

Ingrediente Budinca cu tapioca si cacao

  • 150 g perle tapioca
  • 50 g cacao
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 linguri de miere (sau dupa gust)
  • semintele de la 1/2 pastaie vanilie (optional)

Mod de preparare Budinca cu tapioca si cacao

Pune perlele intr-o craticioara si toarna apa peste ele sa le acopere bine.

Pune craticioara pe foc mic cateva minute (pana in 5 minute), cat sa se ingroase compozitia. Va semana cu o mamaliga alba.

Opreste focul si transfera continutul intr-o sita/strecuratoare.

Clateste perlele cu apa rece si amesteca pana dispare gelatina formata.

Pune perlele intr-o cratita impreuna cu laptele de cocos, cacaoa si pastaile de vanilie. Amesteca.

Fierbe budinca la foc mic pana cand incepe sa se ingroase si perlele devin transparente.

Opreste focul si adauga mierea.

Lasa budinca sa se racoreasca puin, apoi toarna-o in cupe ori pahare si lasa-o sa se raceasca complet.

  • Chiar daca va avea consistenta mai lichida, nu iti face probleme! Perlele vor aborbi mult lichid pe perioada racirii.

Mananca budinca cu tapioca si cacao cu frisca naturala si pudreaza putina cacao peste ea.

Sau mananca cu dulceata preferata, fructe sau siropuri. Sau fara nimic. E delicioasa oricum!

Pofta buna!

ingrediente-budinca-de-tapioca-si-cacao

budinca cu tapioca si cacao (5)

budinca cu tapioca si cacao

budinca cu tapioca si cacao

Print Friendly, PDF & Email
budinca de tapiocaretete tapiocatapioca si cacao
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Corina

previous post
Briose cu ricotta si dulceata
next post
Chiftele de dovlecel cu branza la cuptor

You may also like

Negresa cu unt de arahide

august 20, 2015

Briose cu lamaie si nuca de cocos

februarie 21, 2019

Rulouri cu dulceata si nuca

decembrie 4, 2016

Fursecuri cu susan si dulceata de visine

noiembrie 30, 2014

Papanasi fierti

ianuarie 21, 2010

Tarta cu dulceata si nuca

septembrie 15, 2014

Biscuiti cu banane si fructe uscate

ianuarie 28, 2014

Mini eclere

decembrie 4, 2009

Prajitura cu fructe si ulei de masline

septembrie 4, 2020

Chec cu stafide

mai 16, 2011

Leave a Comment Cancel Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ma gasesti si aici!

Facebook Instagram Pinterest Youtube




Facebook

Facebook

Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Me!

Pinterest

@corinaureche

Hey!

Hey!

Salut! Sunt Corina, dar mi se mai spune si Urecheata. Bine ai venit in bucataria mea!

Promotion Image




Categorii

  • Altele
  • Aperitive
  • bauturi
  • Cartofi
  • ciuperci
  • de post
  • Desert
  • din camara
  • gustari sarate
  • Jurnal de vacanta
  • Mancare la pachet
  • Mancaruri
  • Mic dejun
  • Paste
  • Peste
  • porc
  • Povesti
  • Prajitura
  • Pui
  • retete fara gluten
  • Retete la slow cooker
  • salata
  • Sfaturi utile
  • supa-crema
  • supe/ciorbe
  • Torturi

Cauta si aici

aluat (15) aperitive (10) biscuiti (12) branza (11) capsuni (15) cartofi (27) cascaval (10) chiftele (17) ciocolata (30) ciuperci (22) desert (29) dovlecel (17) dulceata (13) lamaie (14) mancare la pachet (20) masline (13) mic dejun (13) morcovi (25) mozzarella (11) nuca (21) orez (11) oua (22) parmezan (14) paste (18) porc (13) prajitura (22) pui (18) retete cu pui (18) retete italienesti (14) retete la cuptor (26) retete peste (12) retete porc (11) retete pui (14) retete simple (11) retete simple si rapide (43) retete simple si usoare (95) rosii (29) salata (17) selgros (39) selgros cauta pasiunea (14) sfaturi utile (14) smantana (10) spanac (16) usturoi (18) zmeura (13)

@2017 - Corina Ureche. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
This website uses cookies to improve your experience. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ