Budinca cu tapioca si cacao a devenit desertul meu preferat din vara asta. Nici nu mai stiu sigur de cate ori am facut budinca asta. Deja ma pot considera experta!
Pe scurt, tapioca este amidonul extras din planta manioc sau cassava, originara din sudul Americii. Tapioca nu contine gluten, deci e perfecta pentru cei ce tin o dieta gluten free. Tapioca contine vitamina B, magneziu, fier si acid folic si este o sursa bogata de carbodidrati.
Pe piata exista tapioca sub forma de faina si perle. Despre faina nu prea stiu ce sa va spun. Nu am folosit-o, nu stiu cum se comporta. Am mancat, in schimb, budinca facuta cu faina, dar imi place mai mult cu perlute.
Perlele sunt niste mici si dragalase bobite albe care te ajuta sa faci deserturi delicioase. Eu intotdeauna le fierb apoi le trec printr-un jet de apa, apoi le fierb din nou in lapte pana se ingroasa. Daca nu as face asta si le-as fierbe direct in lapte, as obtine o budinca de o consistenta prea tare. Personal nu-mi place, dar puteti incerca ambele variante si vedeti care va place mai mult.
Budinca de tapioca o poti lua cu tine oriunde. Eu am pus-o in borcan alaturi de fructe proaspete si am luat-o la birou. Mi-a facut ziua mai frumoasa!
Cum am facut? Iti zic mai jos!
Ingrediente Budinca cu tapioca si cacao
- 150 g perle tapioca
- 50 g cacao
- 400 ml lapte de cocos
- 2 linguri de miere (sau dupa gust)
- semintele de la 1/2 pastaie vanilie (optional)
Mod de preparare Budinca cu tapioca si cacao
Pune perlele intr-o craticioara si toarna apa peste ele sa le acopere bine.
Pune craticioara pe foc mic cateva minute (pana in 5 minute), cat sa se ingroase compozitia. Va semana cu o mamaliga alba.
Opreste focul si transfera continutul intr-o sita/strecuratoare.
Clateste perlele cu apa rece si amesteca pana dispare gelatina formata.
Pune perlele intr-o cratita impreuna cu laptele de cocos, cacaoa si pastaile de vanilie. Amesteca.
Fierbe budinca la foc mic pana cand incepe sa se ingroase si perlele devin transparente.
Opreste focul si adauga mierea.
Lasa budinca sa se racoreasca puin, apoi toarna-o in cupe ori pahare si lasa-o sa se raceasca complet.
- Chiar daca va avea consistenta mai lichida, nu iti face probleme! Perlele vor aborbi mult lichid pe perioada racirii.
Mananca budinca cu tapioca si cacao cu frisca naturala si pudreaza putina cacao peste ea.
Sau mananca cu dulceata preferata, fructe sau siropuri. Sau fara nimic. E delicioasa oricum!
Pofta buna!